Lajme

Bota jonë EDE International B2B ndryshon vazhdimisht!
Këtu mund të gjeni shumë lajme emocionuese rreth aktiviteteve të anëtarëve tanë, partnerëve të bashkëpunimit, furnitorëve dhe ekipit tonë në tregjet tona të ndryshme evropiane. Qëndroni të sintonizuar!
26. Shkurt 2024

E/D/E Group merr çmimin prestigjioz të logjistikës nga Lecot në Belgjikë

Në fund të janarit, çmimi vjetor LLL (“Lievelings Leveranciers van Lecot” = Furnizuesit e preferuar të Lecot) u prezantua në një ceremoni të organizuar nga anëtari ynë Lecot në Belgjikë. Me këtë çmim shumë popullor, Lecot, një shitës me pakicë i specializuar i pajisjeve, teknologjisë së fiksimit, pajisjeve të ndërtimit, veglave dhe pajisjeve mbrojtëse personale, nderon kompanitë partnere për ato të jashtëzakonshme […]
26. Shkurt 2024

E/D/E Group merr çmimin prestigjioz të logjistikës nga Lecot në Belgjikë

Në fund të janarit, çmimi vjetor LLL (“Lievelings Leveranciers van Lecot” = Furnizuesit e preferuar të Lecot) u prezantua në një ceremoni të organizuar nga anëtari ynë Lecot në Belgjikë. Me këtë çmim shumë popullor, Lecot, një shitës i specializuar i pajisjeve, teknologjisë së fiksimit, pajisjeve të ndërtimit, veglave dhe pajisjeve mbrojtëse personale, nderon kompanitë partnere për performancën e tyre të jashtëzakonshme në kategori të ndryshme, duke përfshirë qëndrueshmërinë dhe logjistikën. Këtë vit, Grupi E/D/E mori çmimin e lakmuar të logjistikës, duke vlerësuar performancën e tij më të mirë në këtë fushë.

Sven Schönfeld (Shef i Logjistikës në E/D/E GmbH) udhëtoi për në Belgjikë së bashku me Freek Dekkers (Drejtor i Shitjeve dhe Llogarive kryesore, Bashkëpunimeve BENELUX – Evropa Veriore në EDE International AG) për të marrë çmimin personalisht nga Rik Lecot, Drejtor Menaxhues e Lecot). “Jam i lumtur që pranoj këtë çmim në emër të të gjithë ekipit tim të logjistikës. Është një vlerësim ekstrem për të gjithë punonjësit në eLC (Qendrën tonë të Logjistikës Elektronike) që japin më të mirën e tyre çdo ditë!” Ai vazhdoi: "Çmimi sigurisht që do të zërë një vend nderi!" Freek Dekkers ishte gjithashtu i kënaqur dhe theksoi: "Ne jemi të emocionuar që marrim këtë çmim si një simbol i inovacionit dhe përkushtimit të vazhdueshëm të kolegëve tanë të logjistikës për shërbimin e klasit të parë në zinxhirin e furnizimit."

Çmimet LLL prezantohen çdo vit nga Lecot sipas kritereve strikte që marrin parasysh performancën, shërbimin, shpejtësinë, shkallën e gabimit dhe faktorë të tjerë. Grupi E/D/E, për shembull, u dallua për performancën e tij të jashtëzakonshme, shërbimin e shkëlqyer, efikasitetin dhe shkallën e ulët të gabimeve në fushën e logjistikës.

Ceremonia popullore e çmimeve – e cila ka një vend të fortë në kalendarin e tregtarëve, furnitorëve/ofruesve të shërbimeve të Lecot – u zhvillua si pjesë e një eventi mbrëmjeje pranë selisë së Lecot dhe tërhoqi mbi 200 pjesëmarrës. Gjatë aktivitetit u prezantuan rezultate, shifra dhe fakte të rëndësishme nga viti i kaluar financiar 2023 dhe u theksuan edhe synimet për vitin aktual 2024. Një ngjarje e gjithanshme e suksesshme dhe një çmim që do të vazhdojë të na motivojë të jemi një partner i besueshëm dhe efikas për anëtarët në Belgjikë dhe Evropë (dhe jo vetëm) në fushën e logjistikës. Një falenderim i madh për Lecot për këtë nder fantastik!

Për më shumë informacion shihni: https://group.lecot.be/

13. Shkurt 2024

EDE International: Bashkëpunim i ri me shoqatën franceze EQIP

Synimi i bashkëpunimit të ri midis EQIP, shoqatës kryesore franceze të pajisjeve të ndërtimit, dhe EDE International AG është të shfrytëzojë pikat e forta të përbashkëta dhe të krijojë sinergji.

“Kur dy organizata të suksesshme bashkojnë forcat, të dyja palët mund të fitojnë forcë. Ne presim një bashkëpunim afatgjatë dhe të besueshëm me EQIP,” thotë Annegret Franzen, Drejtoreshë Menaxhuese e EDE International AG. Me një qarkullim të jashtëm prej rreth 2 miliardë euro, 17 kompani anëtare dhe 750 pika shitjeje në Francë dhe Belgjikë, EQIP është shoqata lider e distributorëve të pavarur të specializuar në pajisje për ndërtim dhe furnizime industriale. Ai u drejtohet kryesisht profesionistëve nga sektori i ndërtimit, industrial dhe publik. 

Një partneritet i fortë në nivelin e syve: EQIP ka bashkëpunuar me EBH (Euro Baubeschlag Handel AG) që nga viti 2018. Bashkëpunimi me EDE International pasoi më 1 nëntor 2023. Të dyja organizatat do të mbeten plotësisht të pavarura, veçanërisht duke ruajtur praninë e tyre të diferencuar në treg dhe të pavarur aktivitetet e marketingut dhe reklamat. Megjithatë, aktivitetet e përbashkëta në prokurimin e mallrave, logjistikën, blerjen dhe shërbimet do të shqyrtohen me sukses. “Në këto fusha, ne mund të përfitojmë nga njëri-tjetri, të mësojmë nga njëri-tjetri dhe në fund të rrisim përfitimin dhe të arrijmë përfitime nga kostoja nga të dyja palët,” shpjegon Annegret Franzen.

Anne-Marie Bihel, Drejtoreshë Menaxhuese e EQIP, është gjithashtu e bindur për potencialin e partneritetit të ri: “Pas negociatave intensive, ne jemi të kënaqur që tani mund të fillojmë të punojmë me Grupin E/D/E dhe kështu të arrijmë avantazhe të rëndësishme në blerje. për anëtarët tanë francezë dhe belgë. Kjo do të konsolidojë më tej pozicionin tonë si shoqata kryesore e pajisjeve të ndërtesave,” është i sigurt Bihel. Një nga hapat e ardhshëm të rëndësishëm në axhendën e bashkëpunimit tashmë është finalizuar. Një gamë ekskluzive blerjesh do të vihet në dispozicion të anëtarëve të EQIP, pasi të gjithë ata mund të përdorin shërbimet e E/D/E. Ka gjithashtu plane për të marrë përsipër pagesat e centralizuara për anëtarët e tjerë të EQIP në të ardhmen.

Një nga hapat e ardhshëm të rëndësishëm në axhendën e bashkëpunimit tashmë është përcaktuar. Në këtë mënyrë, një shumëllojshmëri ekskluzive e blerjeve do t'u vihet në dispozicion anëtarëve të EQIP, sepse të gjithë ata mund të mbështeten në shërbimet e E/D/E. Në të ardhmen planifikohet të merret edhe rregullimi qendror për anëtarët e tjerë të EQIP.

Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni: https://www.eqip.fr/

23. janar 2024

Rrjeti në mbarë Evropën: çelësi i suksesit

Rrjeti Evropian i Hardware (EHN) u takua në janar për një takim partneri në partnerin tonë të bashkëpunimit holandez Ferney Group. Për të zgjeruar më tej grupin e kompetencave, përfaqësuesit e shoqatave blerëse nga e gjithë Evropa ranë dakord për masa të ndryshme. Për shembull, në të ardhmen do të zhvillohen takime më të rregullta me furnizuesit partnerë.

“Në situatën e sotme ekonomike, është më e rëndësishme se kurrë bashkimi i forcave në nivelin e shoqatave blerëse në Evropë,” shpjegon Mayte Jakstait, Menaxhere e Marrëdhënieve Biznesore dhe Komunikimit në EDE International. “Ne jemi plotësisht të bindur se mund të jemi të suksesshëm ndërkombëtarisht vetëm nëse krijojmë sinergji dhe shkëmbejmë njohuri dhe përvojë me njëri-tjetrin.” Për të ndjekur pikërisht këtë mision, partnerët e Rrjetit Evropian të Hardware, shkurt EHN, u takuan në janar për një takim dy-ditor në Hollandën e Veriut. Ngjarja u organizua nga Ferney Group, shoqata më e madhe e blerjeve holandeze në fushën e ndërtimit të pajisjeve, veglave dhe pajisjeve.

EHN është një grup evropian i kompetencave që EDE International e lançoi në vitin 2022. Aktualisht përbëhet nga shtatë shoqata që bashkëpunojnë me njëra-tjetrën në baza të barabarta. Në vitin e fundit, grupi është rritur. Përfaqësuesit e organizatave ASIDE dhe EHLIS, të dyja nga Spanja, morën pjesë në një takim partnerësh për herë të parë në vitin 2024.

EHN punon me një gamë të gjerë furnizuesish partnerë me bazë në të gjithë Evropën. Furnizuesi më i fundit që bashkon EHN është IBS Scherer GmbH, e cila është e specializuar në pastrimin dhe mirëmbajtjen e sipërfaqeve në industri. Michel Overvoorde, Menaxher i Shitjeve në Benelux në IBS, prezantoi jo vetëm kompaninë e tij, por edhe gamën e produkteve të saj para grupit të kompetencës në janar. Këtu përfshihen, ndër të tjera, pastrues të veçantë, produkte mirëmbajtjeje dhe lavatriçe.

Që në fillim, partnerët ranë dakord për një pikë: ata do të donin të zgjeronin më tej EHN këtë vit. Për këtë arsye, në axhendën e takimit parashikohej miratimi i masave për të ndihmuar në arritjen e këtij qëllimi. Përveç takimeve vjetore të partnerëve, tash e tutje do të intensifikohen edhe takimet e rregullta me furnitorët. "Nga njëra anë, kjo u jep furnitorëve që i janë bashkuar së fundmi kompanisë mundësinë për të prezantuar veten dhe gamën e tyre të mallrave," shpjegon Jakstait. “Nga ana tjetër, na jep mundësinë që të kemi takime të vazhdueshme reagimi për ta bërë bashkëpunimin edhe më efektiv.”

Pjesëmarrja në evente të ndryshme të tregut do të jetë në agjendë edhe për përfaqësuesit e shoqatave blerëse në të ardhmen. Takimi i radhës është planifikuar për në fillim të marsit në Panairin e Hardware në Këln. Shihemi në Këln!

Më shumë informacion: https://ehn-info.com/

22. Dhjetor 2023

Gëzuar Krishtlindjet

Të nderuar anëtarë, partnerë bashkëpunimi dhe furnitorë,

Ja ku jemi, në fund të një viti të turbullt që ka sjellë sfidat e veta. Rrethanat ekonomike kanë qenë padyshim kërkuese, por pavarësisht stuhive, ne kemi shkruar histori suksesi së bashku – edhe në këto kohë të vështira.

Ka qenë kënaqësi të kaloj këto kohë me ju dhe ne dëshirojmë t'ju falënderojmë nga thellësia e zemrës për besimin tuaj. Besnikëria dhe bashkëpunimi juaj na kanë ndihmuar të japim maksimumin edhe në momente të vështira.

Në mes të sfidave, ne kemi mësuar të jemi më elastikë, të mendojmë më fleksibël dhe të përshtatemi me rrethanat në ndryshim, veçanërisht për sa i përket dixhitalizimit dhe çështjeve të tjera të rëndësishme. Këto mësime do të na ndihmojnë të zhvillohemi dhe rritemi në të ardhmen së bashku me ju.

Ndërsa shikojmë vitin e ardhshëm, le të ndezim së bashku energjitë pozitive në Evropë dhe më gjerë! Jemi të bindur se viti 2024 është një vit plot mundësi dhe mundësi. Me vendosmërinë dhe përkushtimin tonë kolektiv do të arrijmë majat e reja dhe do të festojmë së bashku suksese të vogla e të mëdha.

Me këtë në mendje, ju urojmë juve, familjeve tuaja dhe më të dashurve tuaj një fund të lumtur dhe të qetë të vitit. Qoftë viti i ardhshëm 2024 i mbushur me gëzim, lumturi, suksese dhe mbi të gjitha shëndet.

Faleminderit për një bashkëpunim të vazhdueshëm të suksesshëm në vitin e ri!

Juaji sinqerisht,

Annegret Franzen me të gjithë ekipin nga EDE Intenational

15. Dhjetor 2023

"Ka filluar të duket shumë si Krishtlindje" në Grupin EDE

Dhënia e gëzimit dhe buzëqeshja e fëmijëve - ky është qëllimi i Krishtlindjeve, por është veçanërisht një dëshirë e përzemërt e përvitshme e EDE "Wunschsternaktion" (fushata e yjeve të urimit).

Ky vit shënoi 14-vjetorin e fushatës së Krishtlindjeve Wishing Star në Grupin EDE në Wuppertal, ku shumë nga 225 urimet e fëmijëve nga shtëpitë rajonale të fëmijëve dhe rinisë u prezantuan në një mjedis festiv në hollin e dekoruar bukur EDE.

Vetë Babai i Krishtlindjeve vizitoi selinë e EDE Group për t'u dorëzuar dhuratat e mbështjella me dashuri fëmijëve të emocionuar dhe për t'u dhënë atyre pak lumturi në sezonin festiv. Dhuratat u mblodhën falë angazhimit të madh të shumë punonjësve të EDE dhe me mbështetjen e Grupit EDE.

“Pavarësisht nëse është një dëshirë e përmbushur apo një dhurim monetar – çdo dhuratë arrin tek të vegjlit dhe ndihmon! Kjo është hera e dymbëdhjetë që e organizoj vetë fushatën dhe jam ende shumë e lumtur çdo herë që mund t'i bëjmë fëmijët kaq të lumtur në emër të kolegëve tanë të EDE-së, "thotë Jennifer Träptau, përgjegjëse për Qëndrueshmërinë.

Krahas dhuratave, punonjësit e “Christmas Helpers” aka i trajtuan fëmijët edhe me ushqime të ëmbla, ndërsa një grimer profesionist e shndërroi hollin në një vend të çudirave dimërore me një stacion grimi, duke magjepsur fytyrat e fëmijëve si zanat e dimrit apo renë.

Një aktivitet i mrekullueshëm që la një buzëqeshje në fytyrat e fëmijëve dhe organizatorëve. Si gjithmonë, një moment kryesor në fund të vitit. Tashmë mezi presim vitin e ardhshëm!

Ho Ho Ho!

#Gëzuar Krishtlindjet

4. Dhjetor 2023

Panairi EXPOCECOFERSA në Madrid

Më 10 dhe 11 tetor 2023, panairi EXPOCECOFERSA i partnerit tonë CECOFERSA u zhvillua në qendrën e ekspozitës IFEMA në Madrid.

Gjithsej 70 anëtarë të CECOFERSA dhe më shumë se 95 kompani furnizuese të CECOFERSA nga Spanja dhe Portugalia u mblodhën në sallat e panairit të Madridit për EXPOCECOFERSA, i cili e ktheu konceptin tradicional të panairit "përmbys". Në vend të dinamikës së zakonshme të ekspozimit të furnitorëve dhe vizitës së klientëve, këto role u ndryshuan. Avantazhi për të dyja palët është i dukshëm. Furnizuesit me kontratë të CECOFERSA vlerësojnë organizimin shumë efikas të ngjarjes dhe janë entuziastë për mundësinë për të rregulluar takime fikse drejtpërdrejt me një numër të madh të klientëve të tyre të mundshëm paraprakisht dhe për të vendosur kontakte me ta në një vend. Anëtarët kanë mundësinë të mbajnë sa më shumë takime me furnitorët në një atmosferë dialogu të drejtpërdrejtë në stendin e tyre.

Javier Herrera, Drejtor Menaxhues i CECOFERSA, shprehu kënaqësinë e tij: "Ne kemi organizuar konceptin EXPOCECOFERSA në këtë mënyrë "me kokë poshtë" që nga viti 2003. Në atë kohë, ne u frymëzuam nga grupe të tjera blerëse evropiane dhe partnerë bashkëpunimi që tashmë po praktikonin. ky koncept me shumë sukses. Këtë vit, edhe një herë, kemi arritur të krijojmë një platformë të rëndësishme komunikimi ku furnizuesit dhe anëtarët e kontratave mund të takohen në një atmosferë efikase dhe të fokusuar”.

Një tjetër ndryshim në panairin tradicional: Fokusi nuk është te produktet, por te dialogu i drejtpërdrejtë midis furnitorëve të CECOFERSA dhe anëtarëve të tyre në Spanjë dhe Portugali. Tregtarët pjesëmarrës kanë qasje ekskluzive në kushte të veçanta nga furnitorë të përzgjedhur dhe përfitojnë nga financimi special nga DELCREDIT Spain. "Një avantazh konkurrues - me synimin për të vazhduar të rritemi së bashku," thotë Herrera. Një mbrëmje me më shumë se 300 të ftuar në mbrëmjen e parë të panairit – këtë vit në formën e një magjistari – përmbylli përvojën e panairit.

EXPOCECOFERSA në këtë format në vend mbahet çdo dy vjet dhe alternohet me një panair virtual. Edicioni i ardhshëm (virtual) është planifikuar për në mars 2024.

Për më shumë informacion: https://www.cecofersa.com

24. Nëntor 2023

Një çerek shekulli METATOOLS në Rumani

Anëtari ynë, Grupi Rumun METATOOLS, po feston 25 vjetorin e tij në 2023. Ajo që dikur ishte një biznes i vogël familjar është rritur në një kompani aktive ndërkombëtare, e menaxhuar nga vëllezërit Mircea dhe Alexandru Androne. METATOOLS ka arritur vazhdimisht të përshtatet me nevojat në ndryshim të konsumatorëve. CEO Mircea Androne është veçanërisht krenar për këtë sot, dhe me arsye të mirë.

METATOOLS u themelua në vitin 1998 dhe që atëherë është rritur nga një biznes i vogël familjar në një grup kompanish me 130 punonjës. Është e specializuar në shitjen dhe shpërndarjen e pajisjeve teknike dhe mjeteve elektrike dhe ofron shërbime përkatëse. Sot, më shumë se 50 rishitës shpërndajnë produktet METATOOLS në të gjithë Rumaninë.

Mircea Androne ka plane ambicioze për të ardhmen dhe po mbështet gjithashtu në bashkëpunimin me Grupin EDE: “Vendimi për të hyrë në një partneritet me EDE u nxit kryesisht nga një vizion i përbashkët për rritje dhe zhvillim dhe një drejtim strategjik në aspektin afatgjatë. qëllimet afatgjata, vlerat dhe fokusi i tregut. Ne ndihmohemi nga njohuritë dhe ekspertiza e thellë e industrisë së EDE në sektorin industrial B2B – si dhe aksesi në një gamë të gjerë produktesh dhe etiketash private dhe një zinxhir furnizimi të optimizuar me përfitime të shumta në drejtim të efikasitetit të kostos.

METATOOLS ftoi mysafirë të shumtë në selinë e kompanisë në Ploesti në shtator për të festuar një ngjarje të veçantë përvjetori. Dr. . Ne vlerësojmë bashkëpunimin tonë të ngushtë dhe profesional në të gjitha fushat, veçanërisht në konceptin FORTISplus, pagesa të centralizuara dhe në biznesin e magazinimit – dhe mbi të gjitha ju si partnerë të besueshëm dhe aktivë të biznesit.”

Urime Grupi METATOOLS! Ne mezi presim me padurim çerek shekullin e ardhshëm dhe bashkëpunimin tonë aktiv në Rumani!

Informacione të mëtejshme: https://www.metatools.ro/en/

14. Nëntor 2023

Zgjerimi i partneritetit strategjik afatgjatë midis Grupit Haberkorn dhe Grupit E/D/E në Wolfurt është vulosur

Bordi Ekzekutiv dhe menaxhmenti i Haberkorn Group, E/D/E GmbH dhe EDE International AG u takuan në Wolfurt, Austri, për takimin e menaxhimit të këtij viti në verën e këtij viti. Ata diskutuan për zhvillimet ekonomike dhe prioritetet strategjike të partnerëve të deritanishëm dhe në veçanti për zgjerimin e partneritetit strategjik afatgjatë.

Nga të gjitha palët u ra dakord që në të ardhmen të shfrytëzohet potenciali i bashkëpunimit dhe të zgjerohet më tej biznesi i përbashkët. Annegret Franzen (Drejtore Menaxhuese e EDE International AG) u shpreh e entuziazmuar: “Bashkëpunimi me Haberkorn është zhvilluar me shumë sukses vitet e fundit, si në biznesin e magazinimit ashtu edhe në pagesat e centralizuara. Përveç kësaj, ne mbajmë kontakte shumë të ngushta në Austri, Gjermani dhe Evropën Lindore dhe marrëdhëniet personale me të gjithë menaxhmentin bazohen në partneritet dhe besim. Si Grupi Haberkorn ashtu edhe Grupi E/D/E njohin potencialin për të punuar së bashku dhe shumë paralele në fushat strategjike. Në këtë drejtim, ne jemi shumë të kënaqur që kjo marrëveshje do të konsolidojë dhe zgjerojë më tej bashkëpunimin tonë strategjik në planin afatgjatë”.

Kompania austriake në pronësi të familjes Haberkorn u themelua në vitin 1932 dhe sot, me më shumë se 2,300 punonjës dhe mbi 30 vendndodhje, është një nga tregtarët kryesorë teknikë në Evropë falë rritjes së saj eksponenciale.

Për më shumë informacion: www.haberkorn.com

7. Nëntor 2023

Grupi E/D/E merr çmimin ÖKOPROFIT

Nderim i madh për kompaninë tonë mëmë, Einkaufsbüro Deutscher Eisenhändler GmbH. Krahas 13 kompanive rajonale, E/D/E u nderua me çmimin ÖKOPROFIT për menaxhimin e ruajtjes së burimeve në një ceremoni të veçantë në Muzeun e Veglave Remscheid në fund të tetorit.

Jennifer Träptau, përgjegjëse për qëndrueshmërinë e E/D/E, pranoi me kënaqësi certifikimin së bashku me përfaqësues të tjerë të kompanive: “Krenaria e kompanive pjesëmarrëse që kanë dhënë kontributin e tyre në qëndrueshmërinë ekologjike, e cila nga ana tjetër kontribuon në forcimin e sektorit ekonomik rajonal, ishte e qartë. e dukshme në këtë ngjarje.” Ai vazhdoi: "Ne jemi të kënaqur që kemi marrë certifikimin dhe kjo na inkurajon ta mbajmë atë dhe të identifikojmë dhe realizojmë potencialin e mëtejshëm të kursimit të energjisë." E/D/E vendosi të marrë pjesë në procesin e certifikimit si një hap në strategjinë e përgjithshme të qëndrueshmërisë.

ÖKOPROFIT është një program i financuar nga Ministria e Mjedisit, Bujqësisë, Ruajtjes së Natyrës dhe Mbrojtjes së Konsumatorit. Qëllimi i programit është të forcojë qëndrueshmërinë ekonomike dhe ekologjike të kompanive. Fokusi është në reduktimin e konsumit të energjisë dhe vëllimeve të mbetjeve të kompanive dhe rritjen e efikasitetit të materialit të tyre.

Si parakusht për certifikimin e ÖKOPROFIT, të dhënat nga tre vitet e fundit u regjistruan dhe u analizuan fillimisht në E/D/E: konsumi i energjisë elektrike, gazit dhe ujit, si dhe sasitë e mbetjeve dhe karburantit. Si rezultat, 33 masa për menaxhimin ekologjik u identifikuan gjatë fazës së projektit. Më pas, me sugjerim të ÖKOPROFIT, konsumi i energjisë u ul me rreth 400,000 kWh me masa të ndryshme.

Çfarë ndodh pas certifikimit? E/D/E do të vazhdojë të marrë pjesë në të ashtuquajturin Klub ÖKOPROFIT pas fazës së projektit. Përvojat më pas mund të futen edhe në rrjetin EDE për të ndarë njohuritë tona të qëndrueshmërisë me të gjithë partnerët brenda dhe jashtë vendit.


Urime dhe vazhdoni punën pozitive për qëndrueshmërinë!

24. Tetor 2023

Ngjarja e 30-vjetorit të Haberkorn Fairtool në Hungari

Për të festuar 30 vjetorin e Haberkorn Fairtool në Hungari, kompania organizoi një takim me klientët në mes të shtatorit. “Për të shënuar këtë rast të veçantë, ne ftuam partnerët tanë më besnikë në një lokacion ekskluziv, Eiffel Art Studio në Budapest. Ne furnizuam mjetet e kërkuara për seminarin këtu dy vjet më parë si pjesë e një tenderi,” shpjegon Drejtori Menaxhues Lajos Göndör.

Gjithsej 186 të ftuar dhe 26 partnerë furnizues festuan me shitësin më të madh të mjeteve dhe sigurisë industriale në Hungari. "Në ngjarje, klientët tanë patën mundësinë të mësonin rreth zhvillimeve më të fundit drejtpërdrejt nga furnitorët tanë më të rëndësishëm dhe të mësonin më shumë rreth mundësive të makinerive tona shpërndarëse," thotë Enikő Molnár, Shefi i Blerjeve në Haberkorn Fairtool. Përveç prezantimeve të specializuara

programi u plotësua nga një folës i ftuar i cili foli mbi temën e inteligjencës artificiale dhe efektet e saj.

EDE International gjithashtu kishte një stendë në këtë ngjarje, ku vizitorët mund të mësonin më shumë rreth markës FORUM. “Ne e përgëzojmë menaxhmentin për 30 vite të suksesshme dhe i urojmë që të vijnë shumë të tjera”, thotë Martin Ochelski, Menaxher i Shitjeve në Austri, Zvicër, Evropë Lindore dhe Itali në EDE International.

Ne dëshirojmë të bashkohemi në përgëzimin e Fairtool Haberkorn për përvjetorin e tij të veçantë!

Informacione të mëtejshme në https://www.haberkorn.hu/

30. 2023. September XNUMX Shtator XNUMX

Tortë ditëlindjeje për punonjësit në 135 vjetorin e Lecot

Dhe një arsye më shumë për të festuar! Pasi festoi 25 vjet anëtarësim në familjen EDE së bashku me anëtarin tonë LECOT, Heule, Belgjikë, vitin e kaluar, kompania mundi të festonte veten këtë vit: 135 vjet të Lecot.

Festa e stafit në mes të korrikut ishte mjaft e madhe - rreth 800 vizitorë erdhën për të festuar ditëlindjen e kompanisë me stafin, familjen dhe miqtë në parkun e njohur familjar "Walibi" në Wavre, Belgjikë.    

Annegret Franzen (CEO EDE International AG) dhe Freek Dekkers (Drejtori i Shitjeve & Llogaritë kryesore, Bashkëpunimet BENELUX EDE International) nuk e humbën mundësinë për të ëmbëlsuar ditëlindjen mbresëlënëse të kompanisë me një dhuratë origjinale për stafin me rastin e një vizite në kompani. selia në fund të gushtit. Ata prezantuan një tortë të madhe me logot e dy kompanive. Nuk dihet nëse edhe torta e ditëlindjes për anëtarin tonë belg është bërë me çokollatën belge me famë botërore. Sidoqoftë, shpresojmë që kjo surprizë e ëmbël të ishte e suksesshme dhe e shijshme.

Urime i dashur ekip Lecot!

Informacione të mëtejshme në lidhje me Lecot: https://lecot.be

15. 2023. September XNUMX Shtator XNUMX

ETRIS BANK arrin trefishin

Për të tretën herë radhazi, agjencia e njohur e vlerësimit GBB-Rating i ka dhënë ETRIS BANK vlerësimin e kreditit “A+ stabile”, duke rikonfirmuar si rezultatin e vlerësimit ashtu edhe perspektivën e qëndrueshme të viteve të mëparshme.

GBB-Rating, një degë e Shoqatës së Auditimit të Bankave Gjermane, është një agjenci e pavarur vlerësimi e njohur nga ESMA (Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregje) në të gjithë Evropën me fokus në sektorin bankar privat. “Rezultati pozitiv edhe një herë nënvizon pozicionimin solid dhe kursin strategjik të ndërmarrë nga banka, edhe në kohë të trazuara ekonomike”, tha Uwe Müller, Kryetar i Bordit Drejtues të ETRIS BANK, e cila i përket Grupit E/D/E. me kënaqësi të them.

ETRIS BANK u themelua në vitin 2011 si një filial 100% i Grupit E/D/E në Wuppertal. Së bashku me E/D/E GmbH në Wuppertal dhe EDE International AG, ajo u ofron anëtarëve evropianë, partnerëve të bashkëpunimit dhe sipërmarrjes së përbashkët Delcredit España, shërbime të shumta financiare si pagesa qendrore dhe faktoring.

EDE International përgëzon "motrën" e saj nga Wuppertal për vlerësimin më të mirë të përsëritur dhe pret bashkëpunim të mëtejshëm dhe projekte të reja të përbashkëta në mjedisin e biznesit ndërkombëtar.

Më shumë informacion mbi të gjitha shërbimet financiare të ETRIS BANK në: www.etrisbank.de/en/

28. Gusht 2023

Familja dhe miqtë: Dita Ndërkombëtare e Dyerve të Hapura EDE  

Punonjësve të EDE International, familjeve dhe miqve të tyre përreth sitit E/D/E në Wuppertal, iu plotësua një dëshirë e kahershme më 18.8.23. Më në fund, anëtarëve të familjes dhe miqve të interesuar iu dha mundësia të njihen me vendin e punës në vendin e Wuppertal dhe të fitojnë një pasqyrë në botën e punës E/D/E.

Rreth 110 të ftuar kureshtarë dhe të etur për njohuri gjetën rrugën drejt E/D/E nën rrezet e diellit. Me humor të lartë, u ofrua një program i gjerë informacioni: turne me guidë nëpër logjistikën, leksione mbi historinë dhe zhvillimin aktual të Grupit E/D/E dhe turne në ndërtesën E/D/E. Gjatë një tubimi njohurish, pjesëmarrësit ishin në gjendje të përdornin atë që kishin mësuar dhe të "rrëmbnin" çmime të vogla. Mia Grbesa (katër vjeç), vajza e Vanessa Grbesa (Shërbimet Qendrore në Evropë), ishte e kënaqur që mori një të ashtuquajtur "Wimmelbuch" - një libër i përshtatshëm për fëmijët rreth Wuppertal.

Mirëqenia fizike e të ftuarve, të rinj dhe të rritur, u kujdes – krejt tradicionalisht – me bratwurst dhe pije të ftohta, si dhe kishte kohë për biseda dhe shkëmbime joformale mes njëri-tjetrit.

Ekipi organizativ në EDE International, së bashku me kolegët nga Menaxhimi i objektit të E/D/E, kishin planifikuar ditën për shumë javë. Fakti që moti mbeti kaq me diell dhe i thatë sipas standardeve të Wuppertal-it si shpërblim, sipas Annegret Franzen (CEO EDE International), ishte një "theks i veçantë". Ajo ishte shumë e lumtur për vizitorët e shumtë dhe premtoi një pasqyrë emocionuese në botën e E/D/E.

Përveç qëllimit parësor të njohjes me vendin e punës të babait, tezes, fëmijës apo mikut të dikujt dhe festimit të një feste të këndshme dhe informuese së bashku, synimi ishte edhe prezantimi i E/D/E dhe EDE International si një kompani punëdhënëse dhe trajnimi. .

Isabelle Saurwein (HR Business Partner E/D/E GmbH) ishte e zënë me promovimin e ngjarjes: “Së bashku me EDE International, E/D/E u ofron të gjithë njerëzve rreth Wuppertal dhe zonës përreth një mundësi unike për të marrë pjesë aktive në një mjedis pune ndërkombëtar. . Shkathtësia e një praktike ose një pune në një rrjet evropian me anëtarë ndërkombëtarë, partnerë bashkëpunimi dhe furnitorë në fusha të ndryshme të një kompanie është vërtet e veçantë!”

Thierry (pesë vjeç), djali i Thanusha Pajdzik (Project Management International Data and Catalog Projects), gjeti fjalët e duhura në fund: ”Sa mirë! Më në fund, mund të shihja se ku punon nëna në katalogë.”

Informacion interesant për praktikat e shumta dhe pozicionet vakante në Grupin E/D/E mund të gjeni në: https://karriere.ede.de

23. Gusht 2023

Inteligjenca e Rrezikut të Zinxhirit të Furnizimit: Grupi E/D/E ofron orientim për zhvillimin e ardhshëm në BE

Akti i Due Diligence i Zinxhirit të Furnizimit (LkSG) ka qenë në fuqi në Gjermani që nga viti 2023. Ligji detyron kompanitë me të paktën 3,000 punonjës (nga 2024: 1,000 punonjës) të marrin përgjegjësinë e tyre të korporatës për respektimin e të drejtave të njeriut në zinxhirët globalë të furnizimit.

Për të siguruar përputhjen me Aktin e Detyrimeve të Burimit të Zinxhirit të Furnizimit (“Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz” – LkSG), E/D/E ka punuar me ofruesin e shërbimit Prewave që nga 1 prilli 2023. Prewave është një ekspert i ligjit të kujdesit të duhur të zinxhirit të furnizimit me fokus në Evropë dhe një zgjidhje e provuar – nga analiza e rrezikut te raportimi në BAFA. Me një mision për t'i bërë zinxhirët e furnizimit transparent, Prewave përdor të dhëna të disponueshme publikisht nga lajmet lokale, mediat sociale dhe bazat e tjera të të dhënave për të zbuluar zinxhirët e furnizimit dhe për të identifikuar rreziqet. Zgjidhja softuerike e bazuar në AI e ofruesit novator vjenez përdor mësimin e makinerive dhe zbulon rreziqet në zinxhirin e furnizimit. Ai vlerëson informacionin në mbi 100 gjuhë.

Bashkëpunimi me perspektivë për Evropën

Kjo është pikërisht arsyeja pse shërbimi i Prewave është me interes të madh për EDE International. Annegret Franzen (CEO EDE International): “Në këtë rast, ligjvënësi gjerman ka marrë një rol pionier me prezantimin e LkSG. Por tema tashmë po merr vëmendje në vende të tjera të BE-së përmes rregulloreve të ndryshme. Për shembull, 'Child Labor Due Diligence' zbatohet në Holandë dhe 'Loi de vigilance' në Francë. Avantazhi i bashkëpunimit tonë me Prewave është qartë se ne mund t'u ofrojmë anëtarëve tanë evropianë, partnerëve të bashkëpunimit dhe furnitorëve një zgjidhje të fortë, të thjeshtë dhe efektive për të përmbushur përgjegjësinë e tyre korporative në lidhje me të drejtat e njeriut në zinxhirin e furnizimit - madje edhe për të gjitha kompanitë që janë ende nuk është i detyruar të respektojë LkSG-në gjermane. Kjo tashmë është shumë e rëndësishme për shumë nga anëtarët tanë evropianë, partnerët e bashkëpunimit dhe furnizuesit.”

Ekspertët supozojnë se BE-ja jo vetëm që do ta miratojë këtë rregullore, por ndoshta edhe mund ta shtrëngojë atë. Prewave tashmë ofron – përveç LkSG-së – fusha të tjera evropiane të së drejtës dhe, bazuar në situatën aktuale ligjore, gjithashtu po zhvillohet vazhdimisht në funksion të zhvillimeve të ardhshme – fokusi këtu është në BE, jo vetëm në Gjermani.

EDE International gradualisht do të prezantojë ofertën ekskluzive të shërbimit Prewave për anëtarët, partnerët dhe furnitorët evropianë. Nëse dëshironi të merrni informacion tani, ju lutemi kontaktoni personin tuaj të kontaktit në EDE International.

Më shumë informacion do të gjeni këtu: www.prewave.com

11. Gusht 2023

Tregu në Poloni: Bisedimet dhe rrjetëzimi i ekspertëve në një atmosferë të relaksuar

Më shumë se 220 pjesëmarrës u takuan në zemër të Polonisë më 15 dhe 16 qershor për Tregun e Tregtarëve FORMATplus të këtij viti. Përveç anëtarëve polakë dhe stafit të EDE International dhe E/D/E, më shumë se 30 furnitorë gjetën rrugën e tyre në një vend industrial prestigjioz, fabrikën e vjetër të pambukut në Pabianice.

Siç dihet, bota B2B është "përmbys" në EDE Marketplaces dhe kështu 150 persona nga grupi i tregtarëve, mundën të mirëpresin rreth 30 furnitorë në stendat e tyre. Përveç stendave të anëtarëve, kishte edhe stendat informuese me përditësime mbi markat tregtare E/D/E (dhe konceptet e shitjes) FORMAT, Fortis dhe E-Coll.

Veprimtaria filloi me një ngjarje në mbrëmje me një program mbështetës, ku të gjithë pjesëmarrësit mund të "ngrohnin" kontaktet e vjetra të biznesit si dhe të bënin kontakte të reja në një atmosferë të relaksuar. Një shfaqje krijuese e mbylli ngjarjen me një ftesë për t'u bashkuar. Shumë pjesëmarrës iu përgjigjën kësaj ftese dhe shijuan mbrëmjen argëtuese.

Pika kryesore ishte dita e dytë me vetë marketplace, ku fokusi ishte shkëmbimi efektiv dhe profesional i tendencave të tregut dhe veçanërisht risitë e produkteve të pjesëmarrësve të shumtë të tregut në mënyrën e zakonshme profesionale. 

Në fund, përfundimi ishte vazhdimisht pozitiv: tregu në terren dhe veçanërisht shkëmbimi personal u prit shumë mirë nga pjesëmarrësit. Anëtarët e FORMAT-it theksuan veçanërisht pamjen profesionale të furnitorëve të kontratës gjatë gjithë kohës, duke përfshirë prezantimet e produkteve me gamë të gjerë.

Në përfundim, Mirosław Stefański von Centrala techniczna STEM shprehu kënaqësinë e tij: "Në përgjithësi, një ngjarje e mrekullueshme!"

Shihemi sërish në Poloni pas 2 vitesh.

18. Korrik 2023

Luquot Industrie: Biznes familjar me simbiozë të afërsisë së klientit dhe dyqan modern në internet

Historia e suksesit të biznesit familjar francez LUQUOT INDUSTRIE SAS, me qendër në Morez, filloi në vitet 1940, kur stërgjyshi i CEO aktual, François Luquot, themeloi kompaninë në periudhën e pasluftës. Fillimisht aktive në industrinë lokale të syzeve, kompania më pas u zgjerua gradualisht në zonat fqinje, duke zgjeruar vazhdimisht gamën dhe shërbimet e saj dhe tani është aktive në të gjithë Jura dhe më gjerë.

Luquot Industrie është anëtare e E/D/E që nga fundi i vitit 2002, është një partner aktiv në konceptin e shitjeve FORMATplus dhe ka disa vite që shet të gjitha produktet nga katalogu i furnizimeve industriale franceze. Sot, Luquot Industrie punon pothuajse ekskluzivisht me klientët profesionistë industrialë në fushën e prerjes dhe i këshillon dhe i mbështet ata profesionalisht dhe individualisht përmes stafit të shitjeve me përvojë teknike.

Luquot Industrie jo vetëm që i kushton rëndësi profesionalizmit dhe afërsisë me klientët, por kohët e fundit është fokusuar edhe në temën e dixhitalizimit. Falë dyqanit online të lançuar së fundmi, Luquot Industrie jo vetëm shpreson të marrë klientë të rinj, por mbi të gjitha t'u shërbejë klientëve ekzistues më mirë dhe më profesionalisht. “Ne e dimë shumë mirë se llogaritë tona kryesore në veçanti dëshirojnë patjetër të jenë në gjendje të bëjnë porositë e tyre përmes një dyqani online. Ne donim të ofronim këtë shërbim të rëndësishëm për të rritur besnikërinë e klientëve. Dhe është një çështje imazhi, një çështje e së ardhmes, sepse ne e dimë shumë mirë sot se është thelbësore të kemi një faqe interneti me performancë të lartë,” thotë François Luquot. Jo më pak për shkak të këtij dyqani të ri në internet, në të cilin është integruar katalogu i plotë FORMATplus, ndër të tjera, kompania po shkon gradualisht drejt furnizimit të klientëve profesionistë të fundit të klientëve të saj industrialë drejtpërdrejt me të gjitha asortimentet nga eLC (Qendra e Logjistikës elektronike) në Wuppertal në 24/48 orë.

François Luquot shton: “Me një biznes familjar si Luquot, me një strukturë kaq të vogël sa kemi ne, të krijosh një faqe interneti si kjo, është shumë e fortë. Jam vërtet krenar për këtë!”

Ne në EDE International vetëm mund të pajtohemi plotësisht me këtë deklaratë dhe ta përgëzojmë kompaninë për faqen e saj të re moderne.

Për më shumë informacion https://commande.luquot.com/

11. Korrik 2023

Rafti i parë i Fortis Green në Irlandë: Vizita e Goodwins

"Irlanda ia vlen gjithmonë të vizitohet dhe anëtari ynë i parë irlandez Goodwins në Lucan/Adamstown është padyshim një vend i mirë për të qenë!" tha Freek Dekkers, Drejtor i Shitjeve Ndërkombëtare të EDE në Evropën Veriore-Benelux. Ai dhe Monika Ko Ko Win, Mbështetja e Brendshme e Evropës Veriore, u mahnitën kur iu prezantuan Fortis Green Rack të parë të zhvilluar në shtëpi.

Goodwins Lucan Ltd. u themelua në vitin 1978 nga Billy Goodwin dhe drejtohet nga gjenerata e dytë që nga viti 1997, kur djali Jonathan mori drejtimin. Që atëherë, specialisti për pajisje cilësore dhe pajisje ndërtimi për tregtinë e specializuar dhe klientët DIY është zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme. Përveç cilësisë, Goodwin's vë theks të veçantë në çmimet konkurruese, disponueshmërinë e lartë të aksioneve dhe saktësinë në shërbimin e klientëve të saj. Gama e produkteve është e gjerë dhe përfshin harduer, ndërtim, fiksim, vegla, lëndë druri dhe asortimente të tjera. Të gjitha produktet nga dy vendet e parave dhe transportit në Lucan dhe Mulhuddart janë të dukshme në faqen e internetit të kompanisë, duke përfshirë informacionin mbi çmimet dhe nivelet e aksioneve në kohë reale.

Goodwins është anëtar i E/D/E që nga viti 2022 dhe përfiton nga aksesi në furnitorë dhe produkte të rinj evropianë dhe veçanërisht nga zbatimi i konceptit Fortis Green.

Drejtori menaxhues dhe pronari Jonathan Goodwin dhe Ciaran France, menaxheri i blerjeve të kompanisë, janë po aq të përkushtuar ndaj qëndrueshmërisë si një biznes familjar. Nëpërmjet një sistemi fotovoltaik të instaluar së fundmi, përdorimit të pirunëve elektrikë dhe futjes së etiketimit elektronik të produkteve, Goodwins kursen në materiale dhe emetime, duke ndihmuar në reduktimin e gjurmës së vet mjedisore. Mund të gjeni më shumë informacion rreth kompanisë, gamës së produkteve dhe shumë më tepër në https://www.goodwins.ie/

28. Qershor 2023

Një arsye për të festuar: Gjysmë shekulli Jako

Anëtari ynë Jako, me qendër në Malden, Holandë, feston këtë vit 50 vjetorin e krijimit. Një ngjarje e rëndësishme në këtë vit përvjetor ishte festa e përvjetorit të Jako me shumë të ftuar më 9 qershor 2023 në selinë e kompanisë. Një moment i veçantë: në vend të dhuratave për përvjetorin, Jako u kishte kërkuar të ftuarve të bënin një donacion për Fondacionin “IMC Weekend School” me moton “Kontributi juaj për të ardhmen”. Ky institucion arsimor, i cili e ka bazën në Amsterdam dhe ka gjithsej 58 lokacione në Holandë, u ofron fëmijëve të moshës 10 deri në 14 vjeç nga lagjet e pafavorizuara një arsim shtesë përmes programeve të ndryshme. Nëpërmjet fushatës Jako tashmë është grumbulluar një shumë prej 15,000 mijë eurosh dhe është dorëzuar me ceremoni në këtë event.

Biznesi Jako daton në vitin 1973, kur brezi i parë i familjes Jansen hodhi themelet për kompaninë dhe markën Jako. Sot biznesi familjar drejtohet bashkërisht nga brezi i dytë dhe i tretë. Sipas motos së saj: “Jako jep pajisjet e duhura, në kohën e duhur, në vendin e duhur”, Jako gëzon një reputacion të shkëlqyer në tregun rajonal dhe kombëtar në sektorin e ndërtimit.

Prej 22 vitesh E/D/E ka mundur të shoqërojë aktivisht Jakon në treg si partnerë. Gjatë kësaj kohe, ne kemi qenë në gjendje të ndërtojmë dhe zgjerojmë intensivisht sektorin e pajisjeve të specializuara të ndërtimit së bashku me tre tregtarë të tjerë në Holandë, të krijojmë sinergji të përbashkëta dhe të vendosim me sukses etiketën tonë private FORMAT dhe – së fundmi – FORTIS në treg. Freek Dekkers (Drejtor i Shitjeve në Evropën Veriore-Benelux): "Ne urojmë ngrohtësisht familjen pronare, menaxhmentin dhe punonjësit në këtë rast të veçantë dhe presim me padurim 50 vitet e ardhshme së bashku!"

Për më shumë informacion: https://jako.nl/

20. Qershor 2023

Bashkëpunim i ri me United Hardware

Me efekt nga 1st Korrik 2023, United Hardware, grupi më i madh i blerjes dhe marketingut në Irlandë për Ndërtuesit, Hidraulikët, Hardware dhe Tregtarët e Lënda të pavarura, po bashkëpunon me EDE International AG. Të dy partnerët nënshkruan marrëveshjen me rastin e një vizite në selinë qendrore të EDE në Wuppertal në maj.

Me vëllimin e grupit prej më shumë se 520 milion €, mbi 2000 punonjës të dyqaneve dhe mbi 6000 produkte të disponueshme, United Hardware është grupi i preferuar i blerjes së pajisjeve në Irlandë.

Një nga hapat e parë të bashkëpunimit do të jetë lidhja me magazinën elektronike eLC. Projekte të tjera tashmë janë duke u konsideruar dhe do të vijojnë me sukses në fushën e etiketës private FORTIS, një partneritet me Grupin Evropian të Kompetencës EHN dhe shërbimet financiare të ETRIS BANK.

Freek Dekkers, Drejtor i Shitjeve në EDE International për Evropën Veriore, e di: “Me United Hardware, ne kemi një partner të fortë në anën tonë, i cili përfaqësohet në të gjithë Irlandën. Me strukturat dhe furnitorët e saj ofron kushtet optimale dhe rrjedhimisht bazën për krijimin efektiv të sinergjive!”

David Shakeshaft, Drejtor Tregtar i United Hardware, është i sigurt se bashkëpunimi është një vendim premtues: “Për operatorët e pavarur të dyqaneve tona, kjo aleancë është një situatë fituese; bashkëpunimi me EDE International na mundëson t'u ofrojmë kushte edhe më të mira dhe një gamë më të gjerë produktesh.”

Annegret Franzen, CEO EDE International, përmbledh: “Suksesi i E/D/E dhe EDE International AG karakterizohet nga partneritete të forta në nivelin e syve – jemi shumë të kënaqur që jemi në gjendje të hyjmë në një bashkëpunim premtues me United Hardware në Irlandë si mirë – me përfitime për të dyja palët.”

Një mirëseardhje e ngrohtë në United Hardware!

Informacione të mëtejshme: https://unitedhardware.ie

13. Qershor 2023

Ekipi i ri drejtues i partnerit të bashkëpunimit Centro Distribuzione Utensili (CDU) viziton Wuppertalin

Në fund të majit, u zhvillua vizita fillestare e kreut të ri të organizatës kryesore të blerjeve dhe marketingut CDU (Centro Distribuzione Utensili) me qendër në Caponago, Milano me rastin e një takimi menaxherial me EDE International në Wuppertal.

Andrea Naggi (Drejtori i ri Menaxhues i Centro Distribuzione Utensili Srl) dhe Marco Mattanza, Koordinator i ri për Consorzio Distributori Utensili erdhën në partnerin e bashkëpunimit EDE International me anëtarë të tjerë të grupit për të folur për zgjerimin e vazhdueshëm të bashkëpunimit të suksesshëm në tregun italian. që ka vazhduar për dekada.

Partneri italian i bashkëpunimit u themelua në vitin 1992 dhe që atëherë është rritur në 25 anëtarë me 36 lokacione shitjesh në të gjithë Italinë. Vitin e kaluar, për herë të parë u gjenerua një rezultat rekord prej 220 milionë euro. Prej vitesh, CDU është vendosur si grupi më i rëndësishëm në Itali me fokus në veglat prerëse dhe asortimente të tjera për klientët profesionistë në industri dhe tregti. Përveç një game të gjerë shërbimesh për anëtarët e saj profesionistë të pavarur, ajo ofron marka të njohura origjinale, etiketat e veta private (p.sh. TKN) dhe ka qenë shumë i suksesshëm në shpërndarjen e etiketës private E/D/E FORMAT për dekada.

I gjithë ekipi i EDE International i uron Andrea Naggi-t dhe Marco Mattanza-s një nisje të mrekullueshme në sfidën e tyre të re profesionale brenda CDU-së dhe mezi presin të zhvillojnë projekte të reja interesante së bashku me ta.

“Grazie per la visita e benvenuti nella famiglia EDE!”

31. Maj 2023

Tregu i suksesshëm FORMATplus në Trnava (Sllovaki)

Me 31 stenda dhe mbi 220 pjesëmarrës, tregu i dytë i Grupit FORMATplus në Republikën Çeke dhe Sllovaki u zhvillua në mes të majit dhe u përdor për diskutime intensive personale me ekspertë.

Vizitorët nga Republika Çeke dhe Sllovakia mundën të mësonin për tendencat dhe produktet e reja në 28 stendat e furnizuesve si dhe nga etiketat private E/D/E FORMAT, FORTIS dhe E-COLL dhe shërbimet e industrisë E/D/E. Tregut i parapriu një mbrëmje rrjeti, e cila gjithashtu ofroi shumë mundësi për shkëmbim të ndërsjellë. Një veçori e veçantë: kompanitë anëtare të EDE shfrytëzuan mundësinë për të ftuar klientë të përzgjedhur dhe për të parë së bashku gamën e gjerë të produkteve dhe asortimenteve.

Reagimet nga pjesëmarrësit ishin pozitive gjatë gjithë kohës: “Vizita ishte shumë stimuluese. Për kompaninë tonë, ne ishim në gjendje të merrnim shumë impulse për të zgjeruar gamën tonë të produkteve," përshkruan Ivan Polák, Drejtor Menaxhues i kompanisë anëtare AG Náradie sro nga Sllovakia: "Klientët tanë të fundit ishin gjithashtu shumë të lumtur që përfitonin nga mundësitë. ofruar nga tregu.” Furnizuesit pjesëmarrës ishin po aq të kënaqur: "Atmosfera e këndshme dhe organizimi i mirë i ngjarjes ndihmuan për të lehtësuar shkëmbimin midis pjesëmarrësve, për të takuar partnerë nga tregjet çeke dhe sllovake dhe për të diskutuar kërkesat dhe nevojat e tregut," thekson Benjamin Fischer, Ndërkombëtar. Menaxher i llogarisë në Altrex BV (Holandë).

Nisja e faqes së re të internetit FORMAT në gjuhën çeke u bë në të njëjtën kohë me treg. “Si pjesë e strategjisë sonë dixhitale FORMAT 3.0, faqja e internetit, përveç llogarisë sonë në LinkedIn, përbën një gur themeli thelbësor. Ne ishim po aq të kënaqur që ishim në gjendje të prezantonim filmin e ri të imazhit FORMAT për vizitorët,” thotë Vladimira Gimerska, Menaxhere Ndërkombëtare e EDE-së: “Përveç kësaj, ne organizuam një seminar mbi marketingun dixhital me një trajner profesionist të shitjeve për partnerët tanë, i cili gjithashtu hasi në një përgjigje shumë pozitive.”

Në fund, të gjithë pjesëmarrësit ishin të sigurt se tregu i ardhshëm FORMATplus për Republikën Çeke dhe Sllovaki është planifikuar me vendosmëri për dy vjet. “Reagimet tërësisht pozitive nga anëtarët dhe furnitorët tanë na kanë konfirmuar edhe një herë se sa i rëndësishëm dhe i vlefshëm është shkëmbimi personal midis pjesëmarrësve të tregut!”, përmbledh Martin Ochelski, Drejtor i Shitjeve në Austri, Zvicër, Itali dhe Evropën Lindore.

23. Maj 2023

formattools.eu shkon drejtpërdrejt!

Si pjesë e konvertimit të konceptit evropian të shitjeve FORMAT 3.0, faqja e re e internetit FORMAT është tashmë aktive në gjermanisht, anglisht, frëngjisht, holandisht, polonisht, çekisht dhe hungarisht.

Kjo do të thotë se përveç profileve të shteteve në LinkedIn, FORMAT tani përfaqësohet edhe me një faqe interneti të re për t'u dhënë të gjithë klientëve të interesuar një kuptim të markës, rrjetit të tregtarëve, zonave të gamës së produkteve si dhe lajmeve dhe pikave kryesore të produktit në një mënyrë moderne. mënyrë.

Francesca Pusole Schmidt (Udhëheqëse e Ekipit Ndërkombëtar të të dhënave dhe projekteve të katalogut) ishte e emocionuar: “Në rrugën tonë të transformimit FORMAT 3.0, transmetimi i faqes sonë të internetit është një moment historik shumë i veçantë për të cilin ne kemi punuar me përkushtimin maksimal prej muajsh. Në të njëjtën kohë, kjo do të thotë gjithashtu fillimi i fushatës sonë të markës "Për të gjithë ju" në mbarë Evropën, e cila i jep jetë të re markës sonë të fortë FORMAT dhe e prezanton atë në një mënyrë të freskët dhe të orientuar drejt së ardhmes. Megjithatë, ky është vetëm sinjali fillestar – të gjithë mund të presin me padurim përmbajtjet dhe zhvillimet e ardhshme rreth FORMAT-it!”

Një pikë kryesore e faqes në internet është e gjithë përvoja e markës, qendra e së cilës është filmi i ri i fushatës. Kjo u realizua me shumë pasion dhe vëmendje në detaje.

I urojmë Francesca-s dhe ekipit të saj dhe sigurisht të gjithë tregtarëve evropianë të FORMAT-it shumë “vizita” dhe oferta, si dhe shumë argëtim me momentet kryesore, ngjarjet dhe zgjidhjet e shkëlqyera!

Vizitoni FORMAT në: www.formattools.eu

16. Maj 2023

Asambleja Vjetore CECOFERSA 2023 në Granada

Në kuadër të një udhëtimi të organizuar në mënyrë perfekte të anëtarëve të CECOFERSA SA me anëtarë nga Spanja dhe Portugalia nga data 11 – 14 maj në Granada, u zhvillua Asambleja Vjetore të Premten, 12.th Maj 2023.

Përveç pjesëmarrësve të shumtë nga anëtarësia e CECOFERSA nga Gadishulli Iberik, morën pjesë edhe i gjithë ekipi i shitjeve dhe administrimit të CECOFERSA-s, si dhe aksionerët EHLIS dhe EDE International.

Takimi u fokusua në informacionin për situatën aktuale në sektor, sfidat që rezultojnë dhe, në veçanti, shërbimet e shumta të ofruara nga Cecofersa për anëtarët iberianë dhe nga aksionerët EHLIS SA dhe EDE International AG në një mjedis të vështirë të tregut global.

Tema qendrore këtu: vazhdimi i rritjes së bashku, e cila është e ankoruar fort në filozofinë e CECOFERSA me sloganin e kompanisë “Crecemos Juntos!”.

Një takim konstruktiv dhe frytdhënës, në të cilin Rafael Martin, si këshilltar i Bordit të Drejtorëve të CECOFERSA-s, theksoi temën e transparencës dhe stabilitetit dhe Javier Herrera, Drejtor Menaxhues i CECOFERSA, nuk u lodh kurrë duke theksuar mundësitë e shumta për bashkëpunim të përbashkët. Annegret Franzen, Drejtoreshë Menaxhuese e EDE International, vlerësoi organizimin, informacionin e shëndoshë të takimit dhe pjesëmarrjen e fortë dhe të shumtë të anëtarëve: “Ne jemi dhe do të mbetemi një partner solid, i fortë dhe besnik për CECOFERSA dhe, së bashku me sipërmarrjen tonë të përbashkët. Delcredit España, janë në dispozicion të anëtarëve iberikë me të gjitha shërbimet tona nga Wuppertal dhe Spanja.”

9. Maj 2023

Vizita fillestare e grupit italian TED në Wuppertal

Më 17.04.2023, më në fund u zhvillua vizita e parë personale e TED Group me katër tregtarë italianë në Wuppertal. Të pranishëm ishin Drejtori Menaxhues i Grupit TED, Michele Caterino dhe katër tregtarë të tjerë: UD DISTRIBUZIONE SRL (Napoli), CALLEA VINCENZO SRL (Monopoli), MONTINARO LUIGI SRL (Lecce) dhe Lomotec Srls (Catania). Vizita ndër-departamentale u shoqërua në mënyrë aktive nga kolegë nga ETRIS Bank dhe Divizioni i Shërbimeve të Ndërtimit.

EDE International ka bashkëpunuar me TED Group që nga viti 2022. Është një filial i IGH Group i përbërë nga 12 tregtarë në rajonin italian me fokus në hidraulik, ngrohje dhe instalim.

Qëllimi i vizitës së parë të tregtarëve ishte njohja me EDE-në dhe personat e përfshirë dhe, në veçanti, për të hartuar pika konkrete fillestare për një bashkëpunim. Në motin jashtëzakonisht me diell për Wuppertal, të ftuarit iu dha një vizitë me guidë në magazinë dhe patën mundësi të shihnin vetë logjistikën tonë moderne dhe efikase dhe shërbimet e tjera nga sektori financiar të ofruara nga kompania jonë simotër ETRIS Bank dhe departamenti i shërbimeve të ndërtimit.

Annegret Franzen (CEO EDE International), Martin Ochelski (Drejtor i Shitjeve dhe Llogaritë kryesore, Bashkëpunimet AT + CH + IT dhe Evropa Lindore) dhe Carmelo Palumbo (Përfaqësues dhe Mbështetje e Brendshme në Itali) ishin të lumtur për shkëmbimin interesant me të ftuarit italianë, i cili ishte e rrumbullakosur me një darkë të përbashkët. Michele Caterino përfundoi me entuziazëm: "Jemi të tronditur nga performanca e EDE në përgjithësi dhe magazina eLC në veçanti!"

Martin Ochelski shtoi: “Takimi i parë ishte thelbësor për të prezantuar shërbimet e E/D/E dhe për të filluar bashkëpunimin. Tani do të përcaktojmë hapat e ardhshëm dhe do të fillojmë me sukses bashkëpunimin me tregtarët në nivel dypalësh”.

Suksese dhe suksese ne bashkepunimin e te rinjve!!

Informacione të mëtejshme:

https://www.igh-eg.de/index.htm

https://www.tedgroupitalia.it/en/

2. Maj 2023

KNIPEX: zgjerimi i angazhimit të tij social ndërkombëtar

Kompania me bazë në Wuppertal KNIPEX operon në mbarë botën dhe gjithashtu ka zgjeruar angazhimin e saj social ndërkombëtarisht. Nën moton “Arsimi mundëson zhvillim të qëndrueshëm”, KNIPEX ka realizuar projekte së bashku me partnerë, shoqata dhe fondacione të njohura personalisht, kryesisht në Afrikë, por edhe në Azinë Jugore. Qëllimi i tyre: të ndihmojnë në përmirësimin e kushteve të jetesës dhe arsimimit.

Në vitin 2017, një shkollë e mesme u ndërtua në Kitamba, Ugandë, në bashkëpunim me shoqatën mbështetëse me bazë në Remscheid "Fëmijët tanë dhe e ardhmja jonë". 425 nxënësit tani mund të kryejnë një praktikë në qendrën fqinje të trajnimit dhe arsimit të mëtejshëm.

Në Lolera, një fshat Maasai në Tanzani, KNIPEX mbështet shoqatën "Q-Ratio" në ngritjen e një qendre për fëmijët nga mosha gjashtë deri në 14 vjeç. Këtu ata kujdesen dhe marrin një vakt të ngrohtë çdo ditë. Gjithashtu, u financua edhe ndërtimi i një rezervuari për ujërat e shiut pranë qendrës së fëmijëve.

Në bashkëpunim me fondacionin "Menschen für Menschen" ("Njerëzit për njerëzit"), ndërtimi i një shkolle të re të mesme në Wogdi, Etiopi, u bë i mundur në vitin 2022. Shkolla ofron hapësirë ​​për rreth 2,000 nxënës në klasat e 9-ta dhe të 10-ta. në klasa të ndritshme dhe të pajisura mirë.

Shoqata me bazë në Wuppertal "Freundeskreis Espace Masolo", e mbështetur nga KNIPEX, drejton një qendër për ish-fëmijët e rrugës në Kinshasa, Kongo. Këtu fëmijët zhvillojnë aftësi artistike dhe artizanale si të luajë teatër, të bëjë muzikë, metalpunim dhe zdrukthtari. Nëpërmjet këtyre formave të shprehjes, përvojat traumatike mund të kapërcehen dhe të zhvillohen qëllimet e jetës.

25. 2023. April XNUMX Prill XNUMX

FORMAT shkon LinkedIn

Formati është drejtpërdrejt në LinkedIn! Format ka mbushur kutitë e veglave të klientëve profesionistë për 30 vjet. Dhe tani është koha për të mbushur kutinë e mjeteve të komunikimit edhe më tej: me praninë e LinkedIn të FORMAT-it.

FORMAT së fundmi lançoi grupet e veta në rrjetin më të madh profesional në botë. Që tani e tutje, ka përditësime të orientuara drejt objektivit, video, pika kryesore të produkteve dhe shërbime, shembuj aplikacionesh, paraqitje në panair dhe shumë më tepër në profilet e veta të FORMAT Europe dhe në llogaritë e markave specifike të vendit Benelux, Francë, Republikën Çeke dhe Sllovaki dhe Austri në intervale të rregullta. Më shumë për të ndjekur së shpejti. Rrjetëzimi dhe shkëmbimi i ideve absolutisht i mirëpritur.

Na ndiqni në LinkedIn!

18. 2023. April XNUMX Prill XNUMX

Qendra e Përmbushjes së Re të Ekselencës (FCE): ERIKS investon 20 milionë funte

“Në ERIKS, ne duam të jemi më të mirët. Jo vetëm që duam t'u ofrojmë klientëve tanë produkte me çmime konkurruese, por gjithashtu duam t'i ofrojmë ato në mënyrë më efikase, më të saktë dhe më të shpejtë se konkurrenca, "thotë Jon Whitehouse, Drejtor i Njësisë së Biznesit të Produkteve. Për ta arritur këtë, anëtari britanik i EDE-së ERIKS investoi 20 milionë paund, rreth 22 milionë euro, në Qendrën e re të Përmbushjes së Ekselencës (FCE) prej 11 000 metrash katrorë në Oldbury, West Midlands. Kjo zëvendëson qendrën e mëparshme logjistike ERIKS në Halesowen. “Për ne, është një hap shumë i madh në rrugën drejt arritjes së pesë objektivave të kënaqësisë së klientit në ERIKS,” shpjegon Jon Whitehouse. Me 53 për qind më shumë kapacitet magazinimi sesa në vendndodhjen e vjetër dhe 22 për qind më shumë hapësirë ​​në raft, FCE arrin qëllimin e parë: të ketë saktësisht produktet në magazinë në numër të madh për të garantuar disponueshmëri të lartë.

Njëqind për qind kontroll

Marrja, paketimi dhe dërgimi i porosive me saktësi qind për qind përshkruan qëllimin e dytë të kënaqësisë së klientit të ERIKS. Si një depo e Industry 4.0, FCE ka teknologjinë për ta bërë këtë të mundur. Në çdo fazë të përpunimit brenda qendrës logjistike, mallrat kontrollohen kundrejt peshës, madhësisë dhe barkodit për të siguruar që produktet e duhura janë dorëzuar. "Kjo ndodh jo vetëm për 99 për qind të porosive, por për çdo të vetme," thotë Jon Whitehouse.

“Qëllimi ynë i tretë është të dorëzojmë sa më shpejt që të jetë e mundur brenda Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës, i katërti për të qenë në gjendje të gjurmojmë porositë shumë më mirë”, thotë Jon Whitehouse. "Për të dy qëllimet, teknologjia është tashmë në vend dhe po zbatohet dhe optimizohet."

Zhvillimi i transformimit dixhital që mbështet klientin i bën të plota objektivat e kënaqësisë së klientit ERIKS. "Kapaciteti i gjerë i depove i ndërtuar tashmë për kërkesat e së ardhmes, infrastruktura ekzistuese dhe teknologjia e shkallëzueshme Industry 4.0, ndihmojnë për të arritur qëllimet që kemi vendosur," thotë Jon Whitehouse.

Në mesin e janarit, Freek Dekkers, Drejtor i Shitjeve në Evropën Veriore-Benelux në EDE International, vizitoi FCE: “Ajo që ERIKS ka krijuar me qendrën e re të logjistikës është shumë progresive. Ne kemi punuar së bashku globalisht dhe intensivisht për shumë vite. Me qendrën e re logjistike, ne do të jemi në gjendje të zgjerojmë bashkëpunimin tonë edhe më tej.” Urime Eriks nga EDE International!

11. 2023. April XNUMX Prill XNUMX

Së shpejti: „Marktplatz“ FORMATplus Sllovakia & Republika Çeke

Më në fund, sërish tregu FORMATplus për Sllovakinë/Republikën Çeke!

Pas periudhës së gjatë të thatë që nga viti 2019, një treg i Grupit tonë FORMATplus Sllovaki/Republika Çeke do të zhvillohet përsëri më 11 maj 2023 në Trnava, Sllovaki. Rreth 30 furnizues nga fushat e veglave të dorës, veglave precize, pajisjeve të fabrikës, veglave elektrike, pajisjeve mbrojtëse personale (PPE) dhe më shumë, si dhe 12 anëtarë nga grupi i vendeve FORMATplus Sllovakia/Republika Çeke me më shumë se 150 pjesëmarrës – përfshirë të përzgjedhur klientët fundorë – janë regjistruar dhe më në fund do të mund të takohen sërish në maj për një shkëmbim personal në “Marktplatz”, një panair i organizuar posaçërisht nga EDE International.

Përveç një mbrëmje sociale me një program argëtues në mbrëmje më 10 maj, do të ketë prezantime tërheqëse të produkteve, trajnime për shitjet dhe një lotari. EDE do të ketë edhe stendën e saj me markat tregtare FORMAT, E-COLL, FORTIS PPE dhe dispenzuesit ETT BASIC. Vladimira Gimerska, menaxhere e vendit në Sllovaki dhe Republikën Çeke, tashmë është plot pritje: “Megjithë dixhitalizimin në rritje, thjesht nuk ka asnjë zëvendësim për shkëmbimin personal dhe profesional me anëtarët dhe furnitorët tanë!”

4. 2023. April XNUMX Prill XNUMX

Çeliku në ekuilibër

EURO STAHL-Handel: Partneri furnizues AFV Beltrame i paraqet Chalibria Grupit E/D/E

Chalibria – ky është emri i çelikut të ri neutral ndaj CO₂ nga Grupi AFV Beltrame – numër një në Itali dhe lider në tregun evropian –. Një delegacion i kryesuar nga Carlo Beltrame informoi tregtarët e shumtë të çelikut të organizuar në ESH EURO STAHL-Handel në Wuppertal për produktin e ri për të mbështetur daljen në treg.

Tema e gazeve serrë ka kohë që ka arritur në katet ekzekutive të industrisë së çelikut. Dhe kështu ishte një grup ilustrues që ishte mbledhur me ftesë të ESH rreth nënshkruesit të autorizuar Jürgen Laukandt në selinë e E/D/E. Midis pjesëmarrësve ishin Carlo Beltrame, CEO i vendndodhjeve franceze dhe rumune dhe drejtuese e zhvillimit të biznesit të Beltrame Group, pronarë të shtëpive të shumta tregtare, Drejtori Menaxhues i E/D/E Peter Jüngst, përgjegjës për sektorin e çelikut dhe Annegret Franzen, CEO i EDE International.

Carlo Beltrame dhe Klaus Rieger, drejtor i shitjeve të Beltrame për vendet gjermanishtfolëse, theksuan mundësitë e shitjes së Chalibria, sepse në të ardhmen neutraliteti klimatik do të jetë parakusht në shumë tenderë. Beltrame shtoi se ata kishin punuar në projekt për dy vjet dhe kishin ankoruar Chalibria si një element të rëndësishëm në strategjinë e gjerë të dekarbonizimit të Grupit Beltrame.

Synohet reduktimi prej 40 për qind i CO₂

Pra, çfarë qëndron pas Chalibria, një neologjizëm i përbërë nga fjalët latine chalybs (çelik, hekur) dhe libra (ekuilibër)? Beltrame mat emetimet e CO₂ të të gjitha aktiviteteve të tij. Me 570 kilogramë CO₂ për ton çelik, kompania është në një nivel relativisht të ulët në krahasim me pjesën tjetër të industrisë (gjë që vjen edhe për faktin se Beltrame prodhon vetëm çelik elektrik), të cilin kompania dëshiron ta reduktojë me 40 për qind. deri në vitin 2030. Ka 45 projekte specifike individuale pas kësaj, duke përfshirë blerjen e një hidrocentrali ose ndërtimin e një fabrike çeliku në Rumani që gjeneron nevojat e veta për energji nëpërmjet një parku diellor me kapacitet 70 MW.

Prodhimi i çelikut nuk është ende i mundur teknologjikisht pa emetimet e CO₂. Ajo që i mungon Chalibria-s për neutralitetin kompensohet me blerjen e certifikatave të gazit serrë (sipas standardit të rreptë britanik PAS206). Një organ neutral e dokumenton dhe konfirmon këtë proces sipas DIN EN ISO 14064-1. Tregtarët dhe klientët e tyre mund t'i qasen certifikatës direkt pas vendosjes së një porosie. "Chalibria është në dispozicion menjëherë për të gjitha produktet," tha Klaus Rieger.

“Një nismë e besueshme”

Sektori është gati, ishte përshtypja e dhënë në Wuppertal për shkak të shumë pyetjeve të interesuara. Në fund, varet nga klientët, thotë René Philipp, aksioner menaxhues i kompanisë anëtare E/D/E HUSE & PHILIPP, Braunschweig. “Jam kurioz të shoh se si e pranon tregu. Këtu sigurisht që do të ketë dallime në llojet e ndryshme të biznesit dhe grupeve të synuara. Është një iniciativë e besueshme nga Beltrame dhe ka kuptim të dëshirojmë të fitojmë një avantazh si lider tregu në këtë temë gjithnjë e më të rëndësishme. Të tjerët do të ndjekin pas.”

Peter Jüngst, Drejtor Menaxhues i Shërbimeve të Ndërtimit, Çelikut, Logjistikës, Pajisjeve të Ndërtimit, E/D/E, komplimentoi AFV Beltrame: “Qëndrueshmëria do të formësojë të ardhmen. Në këtë drejtim, ne jemi krenarë që mund të numërojmë një kompani të tillë inovative ndër partnerët tanë më të rëndësishëm të furnizimit në sektorin e çelikut. Urime për këtë projekt të madh!”

28. Mars 2023

Hapja madhështore e qendrës logjistike EHLIS në Illescas, Toledo

Të premten, më 17 mars 2023, u bë hapja madhështore e qendrës së re të automatizuar të logjistikës EHLIS në Illescas, Toledo. Më shumë se 400 vizitorë entuziastë nga brenda dhe jashtë vendit ishin të pranishëm, duke përfshirë furnitorë, Ministren Rajonale për Ekonominë, Ndërmarrjet dhe Punësimin, Patricia Franco, Kryetari i Bashkisë së Illescas, José Manuel Tofiño, anëtarë të ndryshëm të Ministrisë Rajonale dhe Këshillit Bashkiak, punonjës e CECOFERSA, Delcredit España, EDE International dhe – siç ndodh gjithmonë në ngjarjet EHLIS – një numër i madh i anëtarëve të familjes së familjes themeluese.

Në fjalën e tij përshëndetëse, Alejandro EHLIS raportoi mbi të dhënat e përgjithshme të qendrës së re logjistike, e cila ka qenë në ndërtim e sipër për gati dy vjet që nga fillimi i ndërtimit më 21 prill 2021. EHLIS ndërtoi qendrën logjistike në një total prej 60,000 metrash katrorë. tokë, që mbulon rreth 22,000 metra katrorë, dhe kështu ka ende hapësirë ​​të mjaftueshme të lirë për zgjerim të mundshëm në të ardhmen. Qendra logjistike ka një raft të lartë 36 metra të lartë, plotësisht automatik, me një kapacitet prej 30,000 paletash, një sistem të ngjashëm automatik për kontejnerët e transportit dhe një zonë konvencionale përfundimtare të paletizimit. E gjithë kjo, thotë Alejandro Ehlis, "e pajisur me teknologjinë më të fundit".

Përveç numrave, të dhënave dhe fakteve për vendndodhjen e re moderne të biznesit familjar 125-vjeçar, EHLIS theksoi mbi të gjitha standardet e veta të cilësisë “Nëse duam të dyfishojmë përvjetorin tonë një ditë dhe të arrijmë 250 vjet (edhe nëse ne ne nuk do të jetojmë për ta parë), ne duhet të vazhdojmë të punojmë shumë, të vazhdojmë të investojmë dhe, mbi të gjitha, të përmbushim të gjitha angazhimet tona ndaj furnitorëve tanë, partnerëve tanë dhe punonjësve tanë.”

E urojmë ngrohtësisht EHLIS për këtë ngjarje të suksesshme!

21. Mars 2023

I pranishëm për 125 vjetorin e këtij viti të partnerit të bashkëpunimit EHLIS

Me rastin e darkës në mbledhjet e bordit të CECOFERSA dhe sipërmarrjes së përbashkët Delcredit España SA më 15.3.2023 në Madrid, Annegret Franzen, Drejtoreshë Menaxhuese EDE International AG, dhe Mayte Jakstait, Menaxher i projekteve ndërkombëtare, marrëdhënieve të biznesit dhe komunikimit, patën një surprizë e veçantë në bagazhin e tyre. Ata i dhuruan Alejandro dhe Ignacio Ehlis, Drejtorët Menaxhues të EHLIS SA, një dhuratë për 125 vjetorin e këtij viti në formën e një bojërash uji të personalizuar në horizont. Bojëra uji, e cila ishte krijuar individualisht për këtë rast, ishte horizonti i Barcelonës i pasqyruar me horizontin e Tokës Bergisches. Një karakteristikë e veçantë ishte se selitë e të dy kompanive në Barcelonë dhe Wuppertal ishin futur, duke ndërtuar kështu një urë lidhëse mes dy kompanive.

EHLIS tashmë ishte krijuar në vitin 1898 nga Reinhardt Ehlis si një kompani e vogël në Barcelonë, në atë kohë si agjent tregtar për produktet harduerike gjermane. Këtë vit, biznesi familjar i menaxhuar nga pronarët në gjeneratën e tij të 4-të, i referohet 125 viteve histori dhe është zhvilluar në një nga organizatat më të rëndësishme të blerjeve dhe marketingut në tregun spanjoll.

 “Edhe pse bashkëpunimi ynë ka ekzistuar vetëm për një kohë relativisht të shkurtër, ne mendojmë se kompanitë tona kanë një partneritet të fortë për shkak të shumë paraleleve në historinë tonë dekadash,” thotë Annegret Franzen. Dhe më tej: “Ne urojmë nga zemra dhe jemi të lumtur dhe krenarë që jemi në krah të EHLIS në këtë rast të veçantë”.

15. Mars 2023

Mjetet e FORUM-it dhanë një prezantim të ri

Që nga shkurti, anëtari E/D/E ka ngritur një mur të ri shitjesh në vendndodhjen Barneveld, Holandë, për të paraqitur mjetet e FORUM. Biznesi kryesor i HO Remmerden është shitja me shumicë e mjeteve për industrinë dhe kompanitë e ndërtimit në tre lokacione në Rhenen, Barneveld dhe Druten, Holandë, si dhe në një vend tjetër në Tiel për mbledhjen e produkteve. Kompania karakterizohet nga gamën e saj të gjerë të mjeteve dhe asortimentin e saj të madh të stokut - si në vend në degët përkatëse ashtu edhe në magazinë e përgjithshme në vendndodhjen Rhenen.

Të orientuar drejt shërbimit

“Gewoon doen”, “Simply do it” – motoja e HO Remmerden – pasqyrohet në ofertat e orientuara nga klientët.

Shërbimet speciale përfshijnë shpërndarjen direkte tek klientët fundorë, si dhe riparimin e pakomplikuar dhe të shpejtë të veglave elektrike me defekt. Nuk mungon as faktori të ndjeheni mirë: klientët marrin një ndjenjë familjare kur hyjnë në dyqane. Njerëzit e njohin dhe i besojnë njëri-tjetrit - punonjësit dhe klientët takohen këtu në nivelin e syve. Këtu përfshihen këshilla të drejtpërdrejta dhe të specializuara, por edhe shumë individuale, të cilat Remmerden i sheh si shërbim ndaj klientit. Përveç kësaj, klientët mund të porosisin mjete të tjera FORUM nga katalogu në vend. Njerëzit e njohin dhe i besojnë njëri-tjetrit - punonjësit dhe klientët takohen këtu në nivelin e syve. Këtu përfshihen këshilla të drejtpërdrejta dhe të specializuara, por edhe shumë individuale, të cilat Remmerden i sheh si shërbim ndaj klientit. Përveç kësaj, klientët mund të porosisin mjete të tjera FORUM nga katalogu në vend. Një total prej 27,000 produktesh, 7,000 prej të cilave janë produkte FORUM, mund të porositen dhe dorëzohen nga magazina E/D/E në Wuppertal tek klientët fundorë në Holandë brenda 24 orëve me anë të dërgesës.

E strukturuar dhe e hapur  

Koncepti i dyqanit gjithashtu kontribuon në përshtypjen e përgjithshme pozitive: është i strukturuar mirë, i hapur dhe i përcaktuar qartë. Në shkurt, një mur i ri prezantimi për veglat FORUM u vendos në këtë koncept. Në vendndodhjen Barneveld, atyre iu dha një vend premium. Për këtë qëllim u siguruan tre metra hapësirë ​​muri. Ajo që e bën hapësirën e ekspozitës në mënyrë shtesë tërheqëse është orientimi në lartësi: me një lartësi prej katër metrash dhe një baner dy metra të lartë, muri bie në sy për klientët edhe nga larg. Muri i veglave FORUM në Barneveld u ndërtua në mënyrë fleksibël nga Remmerden, u ngrit në një kohë shumë të shkurtër dhe, me përzgjedhjen e bërë, mbulon nevojat e të gjithë ekspertëve. Maximilian Görgens, përfaqësues i BeNeLux në EDE International, dha këshilla, planifikim dhe zbatim. Dhe ky është pikërisht shërbimi që ai ofron për kompanitë anëtare: Këshilla në terren, sugjerime projektimi dhe ndonjëherë edhe zbatimi i artizanatit deri në murin e përfunduar të ekspozitës. 

12. Mars 2023

Bordet e partnerëve të Evropës Lindore takohen në Wuppertal

Fillimi për konceptin FORMAT 3.0 

Si mund të përdoren mundësitë e dixhitalizimit për të krijuar koncepte të shitjeve dhe marketingut të orientuara drejt objektivit? Kjo ishte pyetja e adresuar nga bordet këshilluese partnere nga katër tregje të Evropës Lindore gjatë takimeve të tyre të shitjeve në E/D/E në Wuppertal.

Tregjet me rritje të lartë u përfaqësuan nga bordet këshilluese partnere nga Hungaria, të cilat u mblodhën në dhjetor 2022, nga Polonia, si dhe nga Republika Çeke dhe Sllovakia, të cilat secili udhëtoi për në Wuppertal në janar. Polonia spikat veçanërisht me një rritje prej 13 për qind në vëllim në 2022 krahasuar me një vit më parë. “Pas një pushimi prej disa vitesh për shkak të Corona, ishte koha për të takuar sërish partnerët tanë dhe për të diskutuar tema aktuale,” thotë Martin Ochelski, Menaxher i Shitjeve në Austri, Zvicër, Evropën Lindore EDE International: “Ne ishim në gjendje të mirëpresim bordi këshillues dhe rrjeti i tregtarëve nga Hungaria në Wuppertal për herë të parë, bordet e tjera këshillimore u takuan për herë të fundit këtu më shumë se pesë vjet më parë,” vazhdon Ochelski. 

Aq më tepër i mirëpritur ishte mundësia për të marrë informacion në vend për tema kryesore si marketingu, optimizimi i blerjeve dhe logjistika. Vizitorët ndër të tjera morën mbresa emocionuese nga turneu në Qendrën e Logjistikës eLC. U diskutua edhe përdorimi i makinerive shpërndarëse për shpërndarje edhe më fleksibël të klientëve. Fokusi kryesor i të tre konferencave të shitjeve ishte tema "Koncepti FORMAT 3.0". Pas konceptit të orientuar nga personi me këshilla direkt në sportelin e shitjeve dhe biznesin e drejtuar nga katalogu, kursi tani po vendoset drejt dixhitalizimit në fazën e tretë të zhvillimit të tregut. 

Marketingu interaktiv

Qëllimi është të lidheni me klientët në të gjitha nivelet, si personalisht ashtu edhe në internet dhe në mediat sociale. Katalogët vazhdojnë të shërbejnë si mbështetje për shitjet, por gjithnjë e më shumë po plotësohen dhe zëvendësohen me kanale dixhitale nga YouTube në LinkedIn. “Fillimi shërbeu për të paraqitur konceptin e marketingut interaktiv si dhe për planifikimin afatmesëm për vitet e ardhshme dhe për ta zhvilluar më tej me bordet këshillimore partnere,” vazhdon Ochelski. 

Aktivitete të reja për vitin 2023

Zbatimi do të fillojë radhazi në muajt e ardhshëm: Përveç një botimi të ri të katalogut të mjeteve, i cili do të publikohet në mesin e vitit 2023, janë planifikuar aktivitete të shtuara online, duke përfshirë faqet e uljes FORMAT në gjuhët kombëtare përkatëse. Për të forcuar kontaktet personale me klientët, ngjarjet e tregut FORMAT janë gjithashtu në përgatitje: në maj për Republikën Çeke dhe Sllovakinë, e ndjekur nga Polonia në qershor. 

7. Mars 2023

Pajisjet e vendit të punës: Koncept unik për furnitorët dhe tregtarët në Evropë

Koncepti i pajisjeve të biznesit të E/D/E për partnerët e saj evropianë u lançua një vit më parë. Rreth dymbëdhjetë muaj më vonë, nismëtarët dhe kompanitë anëtare po nxjerrin një përfundim nga ky projekt në shkallë të gjerë. 

I lançuar në nëntor 2021, koncepti i pajisjeve të fabrikës synon të ofrojë mbështetje të veçantë për anëtarët dhe furnizuesit në vendet evropiane jashtë Gjermanisë, nga Spanja në Beneluks dhe Sllovaki. “Me një koncept që është unik në Evropë, ne bashkojmë tregtarët dhe furnitorët: Tregtarët marrin një gamë të gjerë produktesh dhe furnitorët kanë akses në shumicën e tregtarëve,” thotë Freek Dekkers, Menaxher i Shitjeve në Evropën Veriore-Benelux në EDE International. . 

Në përputhje me parimin E/D/E “dëgjo – kuptoj – zbato”, ai dhe Martin Ochelski, Menaxher i Shitjeve në Austri, Zvicër, Itali, Evropë Lindore, kanë regjistruar nevojat e partnerëve ndërkombëtarë. Rezultati: një katalog që merr përsipër një sërë detyrash. Për shembull, të gjitha kushtet e anëtarëve, si dhe tarifat e mallrave për çdo vend dhe për çdo furnizues individual janë negociuar tashmë. 

Sfida logjistike e konceptit ishte e madhe: 20,000 katalogë në shtatë gjuhë për dymbëdhjetë vende në versione të shtypura si dhe në internet. 

Vlera e shtuar për anëtarët

Reagimet nga anëtarët tregojnë se ia vlente të mendohej jashtë kutisë. Drejtoresha Menaxhuese Alina Dragomirescu në Hesse në Timisoara, Rumani, përmbledh avantazhet e katalogut për kompaninë e saj: “Më parë, ne kishim probleme me trajtimin e kostove të mallrave, sepse klienti ka nevojë për çmimin e tij KE duke përfshirë të gjitha kostot, i cili ishte gjithmonë i ndërlikuar për t'u paraqitur. Me katalogun e ri, klientët tanë mund të porosisin çdo artikull në internet, duke përfshirë transportin e mallrave dhe kosto të tjera.” 

Tinne Verhemeldonck në ERIKS nv në Mol, Belgjikë, është gjithashtu e bindur për mundësitë e reja për t'iu drejtuar klientëve potencialë: “Forca jonë e shitjeve e përdor katalogun në mënyra të ndryshme. Disa shitës e përdorin atë si një udhëzues. Të tjerët e përdorin atë kryesisht si një hyrje në portofolin tonë dhe variantet e tij. 

Prodhuesit vendas me një treg shitjesh evropiane

Martin Ochelski thotë për perspektivën e konceptit: “Ne kemi parë nga afër kërkesat e tregut të partnerëve dhe furnitorëve tanë ndërkombëtarë dhe i kemi paraqitur ato në katalog. Në hapin tjetër, ne duam ta dizajnojmë atë më shumë për të përmbushur nevojat individuale në vendet individuale. Për shembull, ne planifikojmë të përfshijmë edhe më shumë prodhues vendas dhe kështu të hapim biznesin evropian ndaj tyre”. 

14. Shkurt 2023

EHLIS dhe ASIDE kompletojnë Rrjetin Evropian të Hardware (EHN) në Spanjë

Që nga fillimi i vitit, Rrjeti Evropian i Hardware (EHN) ka fituar dy partnerë të rinj të kompetencës. EHLIS është një shoqatë blerjesh dhe marketingu me bazë në Barcelonë me më shumë se 1,500 dyqane të lidhura me pajisje, DIY dhe furnizime industriale. ASIDE, me 36 anëtarët e saj të specializuar industrialë në biznesin B2B dhe rreth 60 pika shitjeje, kryesisht furnizon klientët e fundit profesionistë në industri.

"Me blerjen e dy partnerëve tanë të bashkëpunimit spanjoll, ne ishim në gjendje të drejtonim me sukses zgjerimin e EHN," raporton me kënaqësi Annegret Franzen, Drejtoreshë Menaxhuese e EDE International. EHN është një grup kompetencash pan-evropiane i iniciuar dhe organizuar nga EDE International në vitin 2022. Me EHLIS dhe ASIDE, grupi tani përbëhet nga shtatë organizatat e mëposhtme të blerjeve dhe marketingut:

CECOFERSA, Spanja dhe Portugalia
CDU në Itali
e+h Zvicër,
FERNEY, Holandë dhe
E/D/E GmbH në Gjermani dhe jashtë saj

Vazhdon gjithashtu zgjerimi cilësor i furnitorëve partnerë. Që nga fundi i vitit 2022, gjithsej dhjetë partnerë kontraktualë kanë qenë pjesë e EHN.

EHN është në bisedime bashkëpunimi me grupe dhe furnitorë të mëtejshëm evropianë dhe është i hapur për bashkëpunim konstruktiv dhe efektiv. Gjithmonë me objektivat e qarta në mendjen e një situate të favorshme, për të krijuar sinergji të përbashkëta në tregjet ekzistuese dhe për të zgjeruar bashkëpunimin në tregje të reja.

Informacione të mëtejshme www.ehn-info.com

31. janar 2023

Takimi ndërkombëtar i furnizuesve të EHN në Madrid

Që nga themelimi i tij më shumë se një vit më parë, Rrjeti Evropian i Hardware (EHN) u takua për herë të parë në fillim të janarit për një takim ndërkombëtar furnizues në Madrid. Fokusi i takimit të Grupit të Kompetencës panevropiane, i përbërë nga CECOFERSA spanjolle, e cila priti takimin, Consorzio Distributori Utensili (CDU), Hollandeze Ferney Group, e + h Service AG nga Zvicra si dhe E/D. /E dhe EDE International AG, e cila vepron si koordinatore e grupit, ishte shkëmbimi i parë ndërmjet partnerëve të kompetencave dhe furnitorëve të tij.

Takimi i furnitorëve u zhvillua më 11 dhe 12 janar 2023 dhe u iniciua nga një ngjarje sociale një mbrëmje më parë dhe u ofroi gjithsej rreth 30 pjesëmarrësve kohë të mjaftueshme për t'u njohur personalisht me njëri-tjetrin. Në ditën e dytë, takimi vazhdoi në mënyrë efektive dhe të synuar: secili furnizues pati mundësinë të prezantojë kompaninë e tij dhe produktet e tij. Më pas, furnitorët dhe partnerët e kompetencës ishin në gjendje të thellonin diskutimet e tyre dhe të gjenin qasje fillestare për krijimin e marrëdhënieve të biznesit. “Ky takim është i pari në të cilin kanë marrë pjesë edhe furnitorët tanë,” thotë Annegret Franzen, Drejtore Menaxhuese në EDE International. “Ne do të donim ta mbajmë atë çdo vit tani e tutje për të stimuluar shkëmbimin midis furnizuesve të rinj partnerë, partnerëve të kompetencës dhe anëtarëve në këtë fushë.”

Pjesëmarrësit ishin të lumtur për takimin ballë për ballë dhe vlerësuan shkëmbimin personal, pas pandemisë. Federica Bonini nga Dino Paoli: “Kemi fituar shumë përshtypje të reja sot këtu dhe jemi të emocionuar për takimin europian. Ne ishim në gjendje të shkëmbenim personalisht ide mbi temat aktuale dhe projektet e ardhshme.”

EHN u ofron furnizuesve partnerë akses në komunitetin më të madh të organizatave blerëse në Evropë. Qëllimi i qartë i këtij bashkëpunimi është zgjerimi i aktiviteteve të përbashkëta dhe arritja e suksesit në të gjitha tregjet përkatëse.

Rainer Brombach është Menaxheri përgjegjës i Furnizuesve në EDE International AG: "Në fund të vitit 2022, ne kemi arritur një moment historik të parë të vogël në historinë e re të ENH dhe kemi fituar dhjetë furnizues me kontratë ose partnerë."

Përveç takimeve të furnitorëve, EHN punon në mënyrë efikase dhe të ligët në takimet virtuale. Një herë në vit, partnerët e kompetencës mblidhen për një shkëmbim mbi temat aktuale të tregut në një takim ballë për ballë. Grupi është i hapur për partnerët e bashkëpunimit të E/D/E dhe partnerët. "Faktori i rëndësishëm është besimi në rrjetet dhe shfrytëzimi i përbashkët i sinergjive me të gjithë furnizuesit dhe partnerët e kompetencës," thotë Annegret Franzen.

Më shumë informacion www.ehn-info.com

12. janar 2023

DELCREDIT España

Që nga 1 janari 2023, Mónica Carrascal Rioja është Drejtoresha e re Menaxhuese e DELCREDIT España SA, një degë e EDE International dhe shoqatës spanjolle të blerjeve CECOFERSA. Me emërimin e saj, Monica Carrascal zëvendëson Rafael Martín Alfonso, i cili do të marrë postin e Këshilltarit të Bordit të Drejtorëve të DELCREDIT dhe CECOFERSA.

“Ne jemi të kënaqur që kemi fituar Mónica Carrascal, një punonjëse e vjetër e CECOFERSA-s, dhe kështu jemi në gjendje të sigurojmë një tranzicion të qetë të menaxhimit të DELCREDIT España SA”, thotë Annegret Franzen, CEO e EDE International AG.

Në vitin 2007, Mónica Carrascal iu bashkua CECOFERSA-s si Drejtore e Blerjeve dhe në këtë pozicion dha një kontribut të vlefshëm për organizatën si nga furnizuesi ashtu edhe nga ana e anëtarit. Annegret Franzen: “Falënderojmë Mónica Carrascal për përkushtimin e saj dhe jemi të sigurt që tani ajo do ta zbatojë këtë energji në mënyrë të barabartë për filialin tonë. Në të njëjtën kohë, falenderojmë Rafael Martinin për dhjetë vitet e bashkëpunimit të përbashkët.” Që nga themelimi i DELCREDIT España në 2012, ai ka qenë kryesisht përgjegjës për zhvillimin e shkëlqyer të tij në Spanjë dhe Portugali. “Ne jemi të kënaqur që Rafael Martín do të vazhdojë të jetë në dispozicion si këshilltar i Bordit të Drejtorëve në muajt e ardhshëm dhe kështu do t'ia kalojë përvojën e tij Drejtorit të ri Menaxhues,” thotë Annegret Franzen.

Bashkëpunim i fortë në Gadishullin Iberik Që nga 2022 Marsi EHLIS AG ka mbajtur shumicën e aksioneve në CENTRAL DE COMPRAS Y SERVICIOS PROFESIONALES SA (CECOFERSA). Kjo ka krijuar shoqata më e fortë në sektorin B2B / DIY në Gadishullin Iberik me rreth 1,800 lokacione shitjesh dhe magazinën e vet qendrore në vendndodhjen e kompanisë afër Barcelonës, si dhe magazina dhe vendndodhje të tjera shërbimi në Barcelonë, Madrid, Valencia si dhe në Mallorca dhe Tenerife. Në mënyrë që anëtarët e plejadës së re të furnizohen me mallra edhe më shpejt, një qendër tjetër logjistike po ndërtohet aktualisht pranë Madridit në një sipërfaqe prej rreth 60,000 metra katrorë.

7. 2022. September XNUMX Shtator XNUMX

E/D/E “Branchentreff total” 2022: Aktivitetet evropiane në Leipzig

Pas një ndërprerjeje prej rreth tre vitesh për shkak të pandemisë, më në fund erdhi koha përsëri më 6 dhe 7 shtator 2022: Anëtarët e E/D/E dhe furnizuesit me kontratë festuan ribashkimin e tyre në E/D/E “Branchentreff total” (takimi i industrisë ) në Leipzig në prani dhe zhvilloi diskutime intensive. Me ofertat hibride të komunikimit dhe fokusin në tema të rëndësishme të së ardhmes së industrisë si digjitalizimi, ndërkombëtariteti dhe qëndrueshmëria, E/D/E dha impulse të reja dhe në të njëjtën kohë forcoi konceptin e dëshmuar të takimeve të industrisë si platformë për shumë takime personale. . Një prani e fortë e anëtarëve dhe furnizuesve nga vende të tjera evropiane nënvizon rëndësinë e ngjarjes.


© EDE International AG. Të gjitha të drejtat e rezervuara.