Централен магацин

Приватни Етикета

Финансиски Услуги

Асортимани

Соработка

Вмрежување

Маркетинг услуги

Продажни концепти

Придобивки и услуги

EDE International нуди широк спектар на модули за услуги заедно со својата мајка компанија во Вупертал. Јасната цел е да се зголемат перформансите и конкурентноста на нашите меѓународни членови во нивната основна дејност и во ефективниот маркетинг на нивните стоки и услуги. Како семеен бизнис управуван од сопственици, инвестираме конкретно и одржливо во услуги кои помагаат нашите членови да бидат погодни за иднината.

Услужните модули се достапни за сите наши членови на нашиот домашен пазар Германија и за членовите во повеќето европски земји (и пошироко). Ние нудиме поддршка за заштита и понатамошен развој на нивните бизниси. Од целата палета на услуги, нудиме и секторски специфични решенија кои ги задоволуваат потребите и барањата на соодветните пазари за индустрија и трговија.

За членовите и добавувачите кои планираат да го интернационализираат својот бизнис, ова резултира со вистинска конкурентна предност: EDE International обезбедува директен пристап до најважните европски B2B пазари.

Финансиски Услуги

Соработка

Централен магацин

Вмрежување

Продажни концепти

Маркетинг услуги

Асортимани

Приватни Етикета

Вашите предности

  • Близина на пазарот преку претставници на EDE на најважните пазари

  • Соработка со најважните и најголемите европски групи за маркетинг и купување

  • Концепти за раст специфични за земјата

  • Успешни концепти за меѓународна продажба и опсег на производи

  • Ексклузивна приватна етикета во различни асортиман на производи

  • Крајна испорака на клиентите во рок од 24-72 часа низ цела Европа од нашата eLc

  • Маркетинг поддршка, вклучувајќи каталози на девет јазици

  • Финансиски услуги (со поддршка на нашата сопствена сестринска компанија, ETRIS Bank) како што се централизирано плаќање, верижни трансакции, факторинг и многу повеќе.

Продажни концепти

Продажните концепти на EDE ги зајакнуваат вашите регионални и специфични перформанси за индустријата

Секој пазар и индустрија имаат свои закони. Затоа EDE им нуди на своите членови водечки концепти за продажба во кои нашите специјалисти за продажба и маркетинг тесно соработуваат со вас за да развијат и имплементираат решенија прилагодени на вашата индустрија или дури и нови, специфични услуги од сите модули за услуги на EDE. На овој начин, нашите концепти за продажба помагаат да се обезбеди и прошири вашиот успех специфичен за индустријата и регионален маркетинг.

Централен магацин

Намалете ги трошоците за складирање и подобро опслужете ги клиентите: Нашиот централен магацин eLC ги овозможува и двете

Нашите специјализирани членови со средна големина не само што сакаат да купуваат по најдобри услови и да генерираат продажба со брендови и асортимани, туку и да чувствуваат притисок на страната на трошоците. Во исто време, клиентите бараат стоката што ја нарачуваат да биде испорачана што е можно побрзо и до најразновидните локации низ цела Европа. Како јасен број еден во B2B, затоа постојано го подобруваме синџирот на снабдување за нашите членови. Нашите цели се да ги намалиме вашите трошоци за складирање и логистика и да обезбедиме најдобра можна услуга за вашите клиенти. Во срцето на ова е нашиот електронски логистички центар eLC во Вупертал, со пристап до над 500,000 артикли и над 330 милиони евра обрт на магацин годишно. Со над 73,000 квадратни метри магацински простор, повеќе од 110,000 артикли се веднаш достапни со 98 проценти подготвеност за испорака. Континуираното проширување дополнително ќе ги зголеми капацитетите овде - до над 150,000 статии. Ние испраќаме до 10,000 парцели дневно од нашиот логистички центар eLC во повеќе од 30 европски земји, што резултира со околу 1.6 милиони парцели годишно. Доставуваме до вашиот магацин во рок од 24 часа или директно до крајниот клиент (48-72 часа до Европа). Земање по еден артикл, испорака од двајца луѓе и нарачка во последен момент се примери за многу други силни логистички услуги. Нашиот втор магацин за санитарни производи и производи за греење нуди пристап до 120,000 артикли, од кои 5000 се директно на залиха - ние дури и испраќаме керамички производи со испорака на парцели. Магацинот за опасни материи со 6000 простори за палети и автоматско складиште за мали делови, кој обработува до 1500 нарачки на час, ја заокружува силната логистичка понуда. На овој начин, даваме значаен придонес за намалување на трошоците за процесот и складирањето и за задоволство на вашите клиенти. Гарантирана доверливост и достапност. Дали имате прашања или прашања во врска со производите, времето на испорака, достапноста, транспортот, нарачките или побарувањата? Нашите компетентни мултикултурни колеги во Европскиот сервисен центар ги знаат одговорите. Брзо и доверливо и на многу европски јазици.

Приватни лаборатории

Бидете непогрешливи на пазарот – со нашите успешни приватни етикети

Со повеќе од 30 години искуство, ЕДЕ нуди ексклузивни приватни етикети со голем промет со кои можете да се разликувате на пазарот и да ги задржите вашите клиенти. Нашите приватни етикети се суштински елемент на нашите концепти за продажба. Тие им нудат на нашите членови можност да понудат конкурентни асортимани со атрактивен однос цена-перформанси и да генерираат директни предности на брендот. Квалитетот на нашите приватни етикети е толку убедлив што клиентите сакаат да се враќаат - повторно и повторно!

Асортимани

Инспирирајте ги вашите клиенти со B2B асортименти кои не се задоволни

EDE ги покрива сите асортиман на производи релевантни за B2B: алати, машински алати, фабричка опрема, технологија за заварување, фитинзи, технологија за прицврстување, градежна опрема, градежни елементи, ППЕ, техничка трговија, челик и градежни услуги. Комплементарни асортимани од областа на електрични и канцелариски материјали, како и електроника и пакување, исто така може да се ракуваат со EDE системите и да им бидат достапни на вашите клиенти за набавка. Фактот дека имаме на располагање повеќе од 1,750,000 производи од околу 3,200 договорни добавувачи – повеќе од која било друга B2B мрежа – значи дека можете да ги добиете сите водечки производители брендови и асортиман на производи кои се многу барани од нас. Ова ја зајакнува вашата позиција на пазарот и со вашите клиенти.

Финансиски услуги

Повеќе претприемничка слобода со финансиските услуги прилагодени по мерка на нашата сестринска компанија ETRIS BANK
ETRIS BANK ги разбира барањата на средните компании како ниедна друга. Покрај меѓународните централни плаќања што EDE ги воспостави во многу европски земји, ETRIS обезбедува дополнителни финансиски услуги за да го заштити вашиот претприемачки простор за маневрирање. Така, факторингот е идеален начин за заштита на ликвидноста и ризикот на компаниите. Во Германија и во странство, ETRIS BANK нуди факторинг, анализи на билансот на состојба, консултации за наследување или финансирање на мерки за проширување. Како претприемачка банка со целосна банкарска лиценца и целосно во сопственост на EDE подружница, ETRIS BANK нуди максимална безбедност. Нашите високоефикасни, дигитални банкарски процеси не само што нудат брза и удобна обработка, туку обезбедуваат и вредна информативна предност: за вашиот пазар, за можностите што ви ги нуди – а со тоа и за иднината на вашиот бизнис. ETRIS BANK е акредитиран партнер на NRW.Bank.

Маркетинг услуги

Продајте го вашиот асортиман на стоки со нашите прилагодени онлајн и дигитални каталози и брошури
Со приспособените и индивидуализираните каталози на EDE, можете да го пласирате вашиот асортиман на јасен и насочен начин. Нашите каталози се водечки во индустријата и не одговараат на сите. Произведуваме преку еден милион каталози годишно во најважните европски. Преку OXOMI, онлајн порталот за каталози достапен деноноќно, можете да пристапите до сите каталози на вашите сопствени и водечки добавувачи за информативни цели или да ги презентирате на вашите клиенти во секое време и во движење на многу различни јазици. Нашиот специјалистички тим за податоци и каталог EDE ве поддржува со нашето искуство и знаење за вашиот успешен маркетинг со вашите клиенти.

Соработка

„Соработка на кооперации“ ја зајакнува пазарната позиција на сите членки

ЕДЕ ја зајакнува и промовира соработката врз основа на цврстото убедување дека заедно можеме да бидеме уште поефикасни. Соработката во ЕДЕ веќе долги години се одвива на повеќе нивоа. Во сите релевантни B2B стоки и области на асортиман, како и на меѓународно ниво. Секоја соработка има за цел да ги понуди постоечките услуги поекономично, да ги прошири понудите на услуги и да понуди дополнителни услуги во корист на нашите членови и нивните клиенти и нашите европски добавувачи.

Вмрежување

Разменувајте идеи за целиот свет на европскиот B2B – на нашите уникатни настани во индустријата и мрежни платформи
Партнерството, вмрежувањето и размената на искуства отсекогаш биле дел од ДНК на EDE. Нашите членови и добавувачи имаат корист од континуираниот дијалог, како и од интензивната соработка помеѓу специјализираната трговија, индустрија и индустриските професионалци на EDE во професионалните продажни групи и комисии. Ова значи дека сите релевантни информации за пазарот и опсегот на производи се секогаш достапни и ажурирани. Сето ова се одвива на платформи како Branchentreff total, EDE inhouse саем, EDE пазари во различни окрузи, саеми на добавувачи и групи на компетенции EDE - сите тие се најголемите мрежни и комуникациски платформи од ваков вид во B2B секторот .

© EDE International AG. Сите права се задржани.